Τάρτα με κρέμα από κάσιους
06:30 - 20 Απριλίου 2022
Γεύση αποθεωτική! Συνταγή από: Ηλιάνα Αραβή
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. φουντούκια, ψημένα, ανάλατα
- 100 γρ. κάσιους, ψημένα, ανάλατα
- 20 γρ. λάδι καρύδας
- 25 γρ. σιρόπι σφενδάμου
Κρέμα με κάσιους και κακάο
- 50 γρ. φουντούκια, ψημένα, ανάλατα
- 100 γρ. κάσιους, (μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 4 ώρες)
- 50 γρ. χουρμάδες, (μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά)
- 50 γρ. λάδι καρύδας
- 10 γρ. κακάο
- 20 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 40 γρ. γάλα αμυγδάλου
Κρέμα με κάσιους και καφέ
- 100 γρ. κάσιους, (μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 4 ώρες)
- 50 γρ. λάδι καρύδας
- 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο
- 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
Κρέμα με κάσιους
- 50 γρ. φουντούκια, ψημένα, ανάλατα
- 100 γρ. κάσιους, (μουλιασμένα σε ζεστό νερό για 4 ώρες)
- 50 γρ. χουρμάδες, (μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά)
- 50 γρ. λάδι καρύδας 20 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 40 γρ. γάλα αμυγδάλου
Γαρνίρισμα
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
- 80 γρ. φουντούκια, ψημένα, ανάλατα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση 18 εκ.
- αντικολλητικό χαρτί
- μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση
Βήμα 1
Καλύψτε μια ταρτιέρα, με αποσπώμενη βάση, με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. φουντούκια, 100 γρ. κάσιους, 20 γρ. λάδι καρύδας, 25 γρ. σιρόπι σφενδάμου και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε το μείγμα στην ταρτιέρα και πιέστε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία επιφάνεια. Μεταφέρετε στην κατάψυξη μέχρι να χρειαστεί. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Κρέμα με κάσιους και κακάο
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 50 γρ. φουντούκια και αλέστε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα φουντούκια σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Στραγγίστε τα 100 γρ. κάσιους, 50 γρ. χουρμάδες και μεταφέρετε στον κάδο. Προσθέστε 50 γρ. λάδι καρύδας, 10 γρ. κακάο, 20 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 40 γρ. γάλα αμυγδάλου και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 3
Αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 4
Προσθέστε στον κάδο τα 50 γρ. αλεσμένα φουντούκια και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 5
Αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Βήμα 6 Καλύψτε τη βάση της τάρτας και μεταφέρετε πίσω στην κατάψυξη μέχρι να χρειαστεί.
Κρέμα με κάσιους και καφέ
Βήμα 1
Στραγγίστε 100 γρ. κάσιους και μεταφέρετε στον κάδο. Προσθέστε στον κάδο 50 γρ. λάδι καρύδας, 40 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 2 κουταλιές καφέ, 2 κουταλιές γάλα αμυγδάλου, 1 κουταλιά χυμό λεμόνι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία ακόμη 4 φορές. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Βήμα 3
Καλύψτε την κρέμα κακάο με την κρέμα καφέ και μεταφέρετε πίσω στην κατάψυξη μέχρι να χρειαστεί.
Κρέμα με κάσιους
Βήμα 1 Βάλτε στον κάδο 50 γρ. φουντούκια και αλέστε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα φουντούκια σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη
Βήμα 2
Στραγγίστε τα 100 γρ. κάσιους, 50 γρ. χουρμάδες και μεταφέρετε στον κάδο. Προσθέστε 50 γρ. λάδι καρύδας, 20 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 40 γρ. γάλα αμυγδάλου και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 3
Προσθέστε στον κάδο 50 γρ. από τα αλεσμένα φουντούκια και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας και αναμείξτε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία ακόμη 4 φορές. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Βήμα 4
Καλύψτε την κρέμα καφέ με την κρέμα κάσιους και μεταφέρετε πίσω στην κατάψυξη μέχρι να χρειαστεί.
Γαρνίρισμα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 80 γρ. φουντούκια και κόψτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Γαρνίρετε την τάρτα με τα κομμένα φουντούκια.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 80 γρ. κουβερτούρα και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 3
Ρυθμίστε 2 λεπτά/65°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Γαρνίρετε τη λιωμένη κουβερτούρα πάνω από την τάρτα και μεταφέρετε πίσω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές