Σοκολατένια Πασχαλινά αυγά με μάρσμελοους

Γιορτινά και χαριτωμένα!

ΥΛΙΚΑ  

  • 600 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια
  • 130 γρ. ζαχαρωτά μαρσμέλοους
  • 25 γρ. βερμιτσέλι σοκολάτας,
  • χρωματιστό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κουπ-πατ σε σχήμα αυγου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. λευκή σοκολάτα και λιώστε 4 λεπτά/45°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Προσθέστε 100 γρ. λευκή σοκολάτα και λιώστε 5 λεπτά/37°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, προσθέστε τα υπόλοιπα 100 γρ. σοκολάτας και αναμείξτε 5 λεπτά/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 130 γρ. μαρσμέλοους και αναμείξτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.5. Μεταφέρετε στο ταψί φούρνου που έχετε ετοιμάσει και απλώστε ομοιόμορφα, με τη βοήθεια της σπάτουλας, σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο πάχους 1-1.5 εκ. (δεν χρειάζεται να καλύψετε όλο το ταψί). Γαρνίρετε με 25 γρ. χρωματιστό βερμιτσέλι και αφήστε για 10 λεπτά στην άκρη να πήξει.

Βήμα 6

Κόψτε με κουπ-πατ σε σχήμα αυγού και βάλτε στο ψυγείο για 15 λεπτά ή μέχρι να σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι