Αυτός είναι ο υφυπουργός Πολιτισμού που διόρισε ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα αποφάσισε να διορίσει τον κ. Γιάννη Τουμαζή, ως τον πρώτο Υφυπουργό Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιουλίου.  

Ο κ. Τουμαζής είναι  μία προσωπικότητα, ταυτισμένη με τον πολιτισμό του τόπου μας και την ανάπτυξη του. Διακρίνεται για την επαγγελματική του επάρκεια, το ήθος, και ιδιαίτερα την βαθιά γνώση του αντικειμένου το οποίο καλείται να διαχειριστεί.

Με τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού και σήμερα τον διορισμό του κ. Τουμαζή, υλοποιείται ένας στόχος δεκαετιών για τον τόπο μας, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους.

Επιπλέον, ολοκληρώνεται ένας σχεδιασμός για τη μεταρρύθμιση του κυβερνητικού σχήματος, ο οποίος αποτελούσε σημαντικό μέρος του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, που περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε υφυπουργείων:

Έρευνας και Τεχνολογίας,

Τουρισμού,

Ναυτιλίας,

Κοινωνικής Πρόνοιας

και Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχεται κάθε επιτυχία στον κ. Τουμαζή στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Ακολουθεί βιογραφικό σημείωμα του κ. Τουμαζή.

Υφ. Πολιτισμού Γιάννης Τουμαζής

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιάννης Τουμαζής, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο της Αθήνας, Σκηνογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, και Αισθητική και Θεωρία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Amiens, στη Γαλλία όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή.

Είναι καθηγητής Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Frederick, συντονιστής του προγράμματος διδακτορικών σπουδών και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Από το 1994 είναι Διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών

Λευκωσίας και του Ιδρύματος Πιερίδη.

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ και αντιπρόεδρος της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό.

Το 2011, η Γαλλική Δημοκρατία του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων για τη συμβολή του στον Πολιτισμό.

Το 2020 εξελέγη ομόφωνα Αντεπιστέλλον Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Δειτε Επισης

«Κακό τρίο» χαρακτηρίζουν Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ οι Τούρκοι-«Η συμμαχία του κακού πιάνει δουλειά»
Η ανάγνωση του τουρκικού Τύπου ενόψει Γενεύης-«Κρίσιμες συνομιλίες»
Παίζει το χαρτί «δούναι και λαβείν» με την Ε.Ε. για παροχή ασφάλειας η Τουρκία-Προτεραιότητα η ένταξη για την Άγκυρα
Ανοίγει ο φάκελος αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ανακοίνωσε τη μετάβαση Γκουτέρες στη Γενεύη ο Ντουζαρίκ-«Η συνάντηση θα δώσει ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις»
Οι ανακατατάξεις στο σκηνικό, οι αριθμοί-εργαλείο και οι ανησυχητικές ενδείξεις για τα κόμματα
Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τοποθετείται-Η θέση της Κύπρου είναι στο ΝΑΤΟ
Αυτή είναι η ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί» ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει επιστροφή πίσω»
Τουρκοκυπριακές συντεχνίες στηρίζουν λύση στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ