Εισφορά 20 χιλιάδων ευρώ από την Hermes Airports για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Στην ανθρωπιστική βοήθεια κατά του πολέμου στην Ουκρανία συμβάλει η Hermes Airports, εισφέροντας το χρηματικό ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ.

Σε ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «καθώς η ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται, η εταιρεία ενώνει δυνάμεις μαζί με άλλα αεροδρόμια και συμμετέχει ενεργά στο Ukraine Crisis Airport Response. Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία μεταξύ του Airlink, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, και του ACI EUROPE (Airports Council International) που εκπροσωπεί περισσότερα από 500 αεροδρόμια σε 55 χώρες».

Προστίθεται ότι «οι ενδιαφερόμενοι, σε αυτό το σύνδεσμο, έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν το ποσό που επιθυμούν να συνεισφέρουν και να προσθέσουν όλες τις σχετικές πληροφορίες, έτσι ώστε να βοηθήσουν την Airlink να παρέχει εισιτήρια σε εργαζόμενους και εθελοντές που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρικές και άλλες υπηρεσίες για τους πρόσφυγες. Η Hermes Airports συνεισφέρει 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ απευθύνει έκκληση τόσο στους εργαζομένους όσο και στην ευρύτερη κοινότητα του αεροδρομίου να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια».

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας «διοχετεύονται τεχνογνωσία και πόροι για παροχή βοήθειας σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η Airlink συνεργάζεται με περισσότερες από 20 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παρέχοντας βοήθεια στην Ουκρανία και στη διαχείριση των προσφύγων».

Ο Steven J. Smith, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airlink, ανέφερε ότι «είμαστε βαθιά ευγνώμονες στο προσωπικό και τη διοίκηση της Hermes Airports. Η γενναιόδωρη πράξη τους θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση πτήσεων ενώ αυξάνει σημαντικά το ποσό της βοήθειας που πηγαίνει στην Ουκρανία και στους πρόσφυγες» είπε και σημείωσε πως «με πάνω από 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους, οι ανάγκες είναι ήδη σημαντικές, αλλά η Airlink και οι συνεργάτες μας εργάζονται για να το αντιμετωπίσουν».

Από την πλευρά του ο Olivier Jankovec, Γενικός Διευθυντής του ACI EUROPE, είπε ότι «καθώς όλοι ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε στον ανθρώπινο πόνο, αυτός είναι ένας απτός τρόπος με τον οποίο η ευρωπαϊκή κοινότητα των αεροδρομίων μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Το αξιοθαύμαστο έργο της Airlink αφορά μεταφορά προμηθειών, υποστήριξη, συντονισμό και διαχείριση βοήθειας όπου χρειάζεται» είπε και εξέφρασε ευχαριστίες «στην Hermes Airports που συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια».

Εξάλλου η Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, είπε πως «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους υποφέρουν από τον πόλεμο. Στην Hermes Airports, πιστεύουμε στη δύναμη των πολλών και ελπίζουμε ότι η κοινότητα του αεροδρομίου θα στηρίξει τον ουκρανικό λαό βοηθώντας έτσι ώστε να επέλθει ειρήνη και σταθερότητα».

Σημείωσε ακόμα ότι «εκ μέρους του καθενός από εμάς στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, οι σκέψεις μας είναι με αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από τον πόλεμο».

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το Airlink και την πρωτοβουλία εδώ, ενώ για να κάνουν εισφορά καλούνται να επισκεφθούν αυτή τη σελίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Σε εφαρμογή η διαλειτουργικότητα του «Ψηφιακού Πολίτη» και του «Gov.gr Wallet»
Ασυνεννοησία μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών, Δήμων και Βάσεων για τις δειγματοληψίες στο Lady’s Mile
Παρουσιάστηκε η πρόταση νόμου για φορολόγηση υπερκερδών από ΑΠΕ-«Θα συνεχίσουν οι υψηλές τιμές στο ρεύμα»
Αναδείχθηκε η ηγεσία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ-Δέσμευση για στήριξη προσπαθειών στο Κυπριακό
Επανέρχονται οι Οικολόγοι για το Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Οι ευθύνες είναι του Υπ. Υγείας και του ΟΚΥπΥ που αδιαφορούν»
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην Κύπρο για αξιολόγηση του «ΘΑλΕΙΑ2021-2027»
Γ. Παπαναστασίου: Συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στους επόμενους 16 μήνες
Οι νέες περιοχές στη Λάρνακα που θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές
Στο Υπουργικό η πρόταση για το σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών-«Δεν έχουμε άλλο χρόνο»
Νέα προβλήματα με το λογισμικό του ΓεΣΥ το πρωί της Δευτέρας