Απώλειες για τους μισθοφόρους του Πούτιν-3.000 μέλη της Wagner έχουν σκοτωθεί

Σχεδόν 8.000 μισθοφόροι από τη διαβόητη ομάδα Wagner έχουν αναπτυχθεί από τη Ρωσία στην Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσουν την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ωστόσο όπως ανέφεραν Βρετανοί βουλευτές οι μισθοφόροι του Πούτιν  έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες.

Ο Κρίστο Γκρόζεφ εκτελεστικός διευθυντής του ερευνητικού ιστότοπου Bellingcat έδωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα οποία  3.000 μέλη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας (PMC) πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης.

Όπως σημειώνει η Daily Mail  η σκιώδης ομάδα - έχει συνδεθεί με μια σειρά από φόνους, βιασμούς και εγκλήματα πολέμου σε όλο τον κόσμο - είναι γνωστή ως ο ιδιωτικός στρατός του Πούτιν που εκτελεί τη «βρώμικη» δουλειά. Κατά το παρελθόν έδρασε στη Συρία όπου ανέπτυξαν τη φήμη τους μέσω των ωμότητων που είχαν επιδοθεί. Πηγές που βρίσκονται μέσα στον πυρήνα μίας εκ των τριών ομάδων μισθοφόρων που εμπλέκονται στον πόλεμο αναφέρουν ότι ο αριθμός των μισθοφόρων που πολεμούσαν στο πλευρό των Ρώσων ήταν  «πολύ μεγαλύτερος» από ό,τι αναμενόταν.

Ανάμεσά τους υπήρχαν και 200 άτομα που στάλθηκαν στο Κίεβο ως μέλη μίας αποτυχημένης αποστολής «ανίχνευσης και δολοφονίας» πολιτικών προσώπων. Παράλληλα ένας μεγάλος αριθμός μισθοφόρων αναπτύχθηκε μέσω νηοπομπών που προχώρησαν στο Κίεβο έχοντας ξεκινήσει από τη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρόζεφ οι μισθοφόροι ήταν παρόντες και στη Μπούτσα όπου υπήρξαν μερικά από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το Παρατήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μάλιστα πρόσθεσε πως ένα πρώην μέλος της ομάδας του είχε πει κάτα το παρελθόν ότι οι μισθοφόρο επέλαξαν να πολεμήσουν επειδή τους άρεσε να σκοτώνουν.

«Περίπου το 10 με 15% είναι κοινωνιοπαθείς, άνθρωποι που πηγαίνουν εκεί μόνο και μόνο επειδή θέλουν να σκοτώσουν. Είναι αιμοδιψείς, δεν είναι απλώς άρρωστοι με την αδρεναλίνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρίστο Γκρόζεφ.

«Αν κοιτάξετε τη Μπούτσα και άλλες περιοχές, υπάρχει το ίδιο μοτίβο που είδατε στη Συρία, όπου ανέκριναν, βασάνιζαν και αποκεφάλιζαν ανθρώπους», είπε ακόμη.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Για παράνομη σύλληψη σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών κάνουν λόγο οι δικηγόροι του δόκιμου αστυνομικού
Με κοινό ανακοινωθέν διαψεύδουν τα εμπλεκόμενα Υπουργείο τα pushback-«Σύγχυση περιστατικών»
Η απάντηση του ΔΗΣΥ στο ΕΛΑΜ-«Επιλέγει να διακινεί ψεύδη σε μια προσπάθεια να μας πλήξει»
Συναγερμός στη Βιρτζίνια-Οπλισμένος άνδρας στις εγκαταστάσεις της CIA (vids)
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας-Προθεσμία 30 ημερών για νέα κυβέρνηση ή εκλογές
Μία ώρα διήρκησε η τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Ζελένσκι-«Είμαστε σε καλό δρόμο»
Μπέιμπι σίτερ στη Γερμανία κακοποίησε σχεδόν 1.000 φορές το αγόρι που πρόσεχε
Οι 105 που μαζί με τον Ιμάμογλου συνελήφθησαν για διαφθορά και τρομοκρατία-Δήμαρχοι, επιχειρηματίες κι ένας τραγουδιστής
Η Φον ντερ Λάιεν παρουσίασε το σχέδιο 800 δισ. για την άμυνα της ΕΕ-«Η εποχή του μερίσματος της ειρήνης έχει παρέλθει»
Νομικό κενό για την υποχρέωση σχολείων να ενημερώνουν αν δεν πήγε το παιδί-Ψάχνει λύσεις η Βουλή