Ξανά ενώπιον του Δικαστηρίου οι δύο που βοήθησαν γυναίκα να εισέλθει παράνομα στην ΚΔ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκαν τη Μεγάλη Τρίτη δύο νεαροί, ηλικίας 20 ετών, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς την άδεια λειτουργού μετανάστευσης, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν χθες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και ζήτησαν νομική αρωγή». Το Δικαστήριο, συνέχισε, διέταξε όπως οι δύο τεθούν υπό κράτηση και να παρουσιαστούν αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, ενώπιον του προκειμένου να διεξαχθεί εκ νέου η διαδικασία προσωποκράτησης τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «γύρω στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 18 Απριλίου μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισαν δύο πρόσωπα να κινούνται ύποπτα σε περιοχή της Λάρνακας, κρατώντας μια ταξιδιωτική βαλίτσα. Ακολούθως τα δύο πρόσωπα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν ακόμα ένα άτομο».

Προστίθεται ότι περίπου «δυόμιση ώρες αργότερα τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δύο αιτητές πολιτικού ασύλου ηλικίας 20 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 30 ετών για την οποία δεν εντοπίστηκε η άφιξη της από εγκεκριμένο λιμάνι εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η 30χρονη ισχυρίστηκε ότι έφτασε στην Κύπρο με πλοίο στις 16 Απριλίου και διέμενε στα κατεχόμενα. Ανέφερε ακόμα ότι τη Δευτέρα 18 του μήνα συνάντησε τους δύο 20χρονους από τους οποίους ζήτησε να την μεταφέρουν προκειμένου να αποταθεί για πολιτικό άσυλο και τους έδωσε όσα χρήματα είχε στην κατοχή της».

Οι δύο 20χρονοι συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της υποβοήθησης παράνομης εισόδου, παραμονής ή διέλευσης από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τέθηκαν υπό κράτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα που μετέφεραν παράνομα 30χρονη για να αιτηθεί άσυλο

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»