Συνολικά 68 νέοι από τέσσερεις χώρες της ΕΕ ανακαλύπτουν τον υγιεινό τρόπο ζωής στον Αγρό

Συνολικά 68 νέοι ηλικίας 16-30 ετών, από Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία και Κύπρο, συμμετέχουν αυτές τις μέρες στο πρόγραμμα διεθνούς ανταλλαγής νέων "Youth 4 HEALTH" στον Αγρό.

Το πρόγραμμα, που διοργανώνεται από την Youth Dynamics, ξεκίνησε στις 14 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, πλαισιώνοντας διάφορες δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης όπως βιωματικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, προσομοιώσεις, παιχνίδια ρόλων, ανοικτές συζητήσεις, αθλητικά παιχνίδια, ομάδες εργασίας  κ.α.  με στόχο την καλλιέργεια ενός υγιεινού τρόπου ζωής στους νέους.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση Youth Dynamics, μέσα από καθημερινή σωματική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, καλή φυσική κατάσταση  και ομαδικές δραστηριότητες  γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ενός υγιεινού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην ευεξία και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων ώστε να υιοθετήσουν μια πιο θετική στάση ζωής.

«Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ σωματικής άσκησης και σωματικής και ψυχικής υγείας, όπως και μεταξύ της συμμετοχής σε αθλητικά σωματεία και της κοινωνικής συνοχής», αναφέρει η Youth Dynamics, επισημαίνοντας, όμως, ότι ελάχιστοι Ευρωπαίοι ασκούν κάποια αθλητική ή σωματική δραστηριότητα. Η ανταλλαγή νέων πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Erasmus+, το οποίο στηρίζει και τον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση με πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έρευνα και συγκέντρωση δεδομένων με σκοπό τη χάραξη πολιτικής και με μικρές συμπράξεις συνεργασίας σε τομείς όπως η αντιμετώπιση των προκαταλήψεων στον αθλητισμό, όπως αναφέρει η Youth Dynamics.

«Η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ, δεδομένων των ευεργετικών συνεπειών που έχει η φυσική δραστηριότητα για την υγεία», προσθέτει η οργάνωση, αναφέροντας ότι το πρόγραμμα “Youth 4HEALTH” έχει στόχο να παρακινήσει μεγαλύτερη συμμετοχή από τους ευρωπαίους πολίτες, σε αθλητικές δραστηριότητες και σωματική άσκηση για ανάπτυξη της φυσικής και ψυχικής τους υγείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής, λέει η Youth Dynamics, οι νέοι θα επισκεφτούν τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) όπου αρμόδιοι λειτουργοί θα μιλήσουν για την σημασία της σωματικής άσκησης και τα πολλά οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός στους νέους. Επίσης θα επισκεφτούν το αρχαιολογικό μουσείο, την πράσινη γραμμή και την Λεβέντιο Πινακοθήκη ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό, τα έθιμα, την ιστορία και την κουλτούρα του τόπου μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Εγκαινιάστηκε η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Πάφο-Διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να είναι δίπλα στην Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Το Βόρειο Σέλας ορατό από την Κύπρο- Καταγράφηκε από κάμερα