Αποσύρθηκαν από την αγορά ψεύτικα νύχια που περιέχουν απαγορευμένη ουσία

Αποσύρθηκαν από την ευρωπαϊκή αγορά ψεύτικα νύχια που περιέχουν απαγορευμένη ουσία, αναφέρουν οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, σημειώνοντας παράλληλα ότι διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου προϊόντος στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν το έχει στην κατοχή του, να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που το εντοπίσει, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες.  

Στην ανακοίνωσή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται η απόσυρση από την ευρωπαϊκή αγορά του καλλυντικού προϊόντος από την αγορά με την εμπορική επωνυμία: « DUDUSTRONG / False nails », Τύπος/Αρ. Μοντέλου: 12 or 24 pieces S647, Barcode: 6958864456478, με χώρα προέλευσης την Κίνα, που δεν είναι σύμφωνo με τις πρόνοιες του  Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Καλλυντικά (EC)  1223/2009.

Διευκρινίζεται τo προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω του ότι η γόμα που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία περιέχει την απαγορευμένη ουσία dibutyl phthalate (DBP), που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο αναπαραγωγικό σύστημα ή σε έμβρυο.

Για το πιο πάνω προϊόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής του για τον λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου προϊόντος στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν το έχει στην κατοχή του, να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που το εντοπίσει, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Εγκαινιάστηκε η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Πάφο-Διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να είναι δίπλα στην Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Το Βόρειο Σέλας ορατό από την Κύπρο- Καταγράφηκε από κάμερα
Παίρνει σάρκα και οστά η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου