Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην 47η Πορεία Χριστοδούλας (pics)

Πλήθος πολιτών σε όλες τις πόλεις, έγιναν και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής, περπατώντας στο πλαίσιο της 47ης Πορείας Χριστοδούλας και στηρίζοντας το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Η Χριστοδούλα πρέπει να είναι περήφανη που έχει ευαισθητοποιήσει πολύ κόσμο»

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου διοργάνωσαν σήμερα Κυριακή 17 Απριλίου, για 47η χρονιά την Πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.

Η Πορεία Χριστοδούλας, πραγματοποιήθηκε μετά από δυο χρόνια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, στην αρχική της μορφή, σε όλες τις πόλεις. Στη Λευκωσία, η εκκίνηση της Πορείας δόθηκε στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Στη Λεμεσό στο Δυτικό Άκρο του Μόλου, στη Λάρνακα η εκκίνηση έγινε από την εξέδρα στις Φοινικούδες, στην Αμμόχωστο στο Δημαρχείο Δερύvειας και στην Πάφο η πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο Πάφου.

Κατά την τελετή έναρξης της Πορείας Χριστοδούλας στη Λευκωσία, ο Δρ. Αδάμος Αδάμου,Προέδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση του Συνδέσμου προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία πιστή στο κάλεσμά του άνοιξε και πάλι την αγκαλιά της για να στηρίξει το έργο του. Ένα έργο που συνεχώς εξελίσσεται και επεκτείνεται, για να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους συνανθρώπους μας που τους άγγιξε ο καρκίνος. «Με συμμάχους μας όλους εσάς, καταφέρνουμε ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ασθενών να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας όπου και όποτε τις χρειάζονται. Υπηρεσίες που καλύπτουν σφαιρικά τις ανάγκες τόσο των ιδίων των ασθενών όσων και των μελών των οικογενειών τους, με στόχο να συμβάλλουμε στη μβελτίωση της ποιότητας ζωής τους», επεσήμανε ο Δρ. Αδάμου.

Πιστός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εδώ και 24 χρόνια είναι η Τράπεζα Κύπρου, που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια. Την εκστρατεία στηρίζει το SupportCY, ενώ το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή» της Τράπεζας Κύπρου, ενισχύει το έργο του Συνδέσμου, προσφέροντας €0.05 στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για κάθε συναλλαγή στις επιχειρήσεις του Σχεδίου Ανταμοιβή.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου, διαβεβαίωσε πως θα η Τράπεζα θα συνεχίσει τον αγώνα μαζί με όλους, ώστε «σε όλους τους ασθενείς να παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα και περίθαλψη καθώς και η κατάλληλη στήριξη για τις δύσκολες στιγμές που θα ακολουθήσουν για αυτούς και τις οικογένειές τους».

Tην εκκίνηση της πορείας χαιρέτισε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

«Ενώνουμε δυνάμεις και γινόμαστε η δύναμη των καρκινοπαθών»

Ενώνουμε δυνάμεις και γινόμαστε η δύναμη των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας, ανέφερε με τη σειρά του ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, σε ομιλία του στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Οι εκδηλώσεις του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, διοργανώνονται υπό το σύνθημα «Γίνε και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής».

Η Πορεία Χριστοδούλας, που μετά από δύο δύσκολα χρόνια, επιστρέφει στην αρχική της μορφή, έχει καταστεί θεσμός στην κυπριακή κοινωνία και έχει τεράστια συμβολή στην απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας προς τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας, σημείωσε ο Υπουργός Μεταφορών, ο οποίος τόνισε πως ο καρκίνος έχει μετατραπεί σε μάστιγα, που ταλανίζει όλο και περισσότερους πολίτες, με αρνητικές συνέπειες τόσο για τους ίδιους τους πάσχοντες όσο και για τις οικογένειές τους, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, τα συστήματα υγείας και τις οικονομίες των κρατών.

Ως Κυβέρνηση, είπε, λαμβάνουμε σειρά πολιτικών που έχουν στόχο την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου. Ο κ. Καρούσος, μίλησε για τα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου, καθώς και για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του ιού HPV που προσφέρεται δωρεάν στα κορίτσια και τα αγόρια της α’ τάξης Γυμνασίου. Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην επικαιροποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο, ώστε να είναι σε συνάρτηση με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή.

Μέσω της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο, ανέφερε ο κ. Καρούσος, υλοποιούνται προγράμματα πρόληψης, λειτουργεί το Κέντρο Μαστού και προωθείται η δημιουργία του Ινστιτούτου Καρκίνου, που επικεντρώνεται στην ολιστική προσέγγιση των ασθενών με καρκίνο από την πρώιμη πρόληψη μέχρι τη θεραπεία και την ανακουφιστική φροντίδα.

Πολύτιμο εταίρο της Κυβέρνησης σε αυτή τη διαρκή προσπάθεια αποτελεί, όπως είπε ο Υπουργός, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο οποίος δρα επικουρικά και ενισχυτικά μέσα από το έργο του και συνδράμει ουσιαστικά και ευεργετικά στον πυλώνα της ανακουφιστικής φροντίδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ρόλου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου είναι η λειτουργία του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», το οποίο επεκτείνεται το επόμενο διάστημα με επιπλέον 10 κλίνες, αναβαθμίζοντας περισσότερο τις ήδη υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Και φέτος, δείχνουμε ξανά την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που μας χαρακτηρίζει ως λαό, ενώνουμε δυνάμεις, στηρίζουμε την οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και γινόμαστε η δύναμη των συνανθρώπων μας, που παλεύουν για να βγουν νικητές ανέφερε.

Η έναρξη της Πορείας Χριστοδούλας στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου δόθηκε στον χώρο του Δημαρχείου Δερύνειας με τερματισμό στον Δήμο Σωτήρας και συγκεκριμένα στο Μνημείο Χριστοδούλας του Κύπριου γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη, που έχει ανεγερθεί στον Δήμο, ως ελάχιστη ένδειξη χρέους της κυπριακής κοινωνίας προς τους συνανθρώπους μας που δίνουν τον δύσκολο αγώνα ενάντια στον καρκίνο.

Δειτε Επισης

Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Εγκαινιάστηκε η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Πάφο-Διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να είναι δίπλα στην Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Το Βόρειο Σέλας ορατό από την Κύπρο- Καταγράφηκε από κάμερα