Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας που δεσμεύτηκε να ξαναχτίσει τη Μαριούπολη

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας δεσμεύτηκε να βοηθήσει να ξαναχτιστεί η Μαριούπολη. Ο λόγος για τον Rinat Akhmetov  του οποίου η αυτοκρατορία των επιχειρήσεων καταρρέει εδώ και οχτώ χρόνια λόγω των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στη Μαριούπολη βρίσκονται δύο τεράστιες χαλυβουργίες που του ανήκουν. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η καθαρή περιουσία του Akhmetov το 2013 έφτασε τα 15,4 δισ. δολάρια. Σήμερα ανέρχεται στα 3,9 δισ. δολάρια.

«Για εμάς, ο πόλεμος ξέσπασε το 2014. Χάσαμε όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία τόσο στην Κριμαία όσο και στο προσωρινά κατεχόμενο έδαφος του Ντονμπάς. Χάσαμε τις επιχειρήσεις μας, αλλά μας έκανε πιο σκληρούς και πιο δυνατούς», σχολίασε ο ίδιος.

Ο Akhmetov παραμένει βέβαιος ότι οι «γενναίοι στρατιώτες» της Ουκρανίας θα υπερασπιστούν την πόλη της Αζοφικής Θάλασσας, η οποία έχει μετατραπεί σε ερημική πόλη μετά από επτά εβδομάδες βομβαρδισμών από τα ρωσικά στρατεύματα.

Η εταιρεία του Metinvest είναι η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ουκρανίας, και έχει ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προβλέπουν οι συμβάσεις της.

«Η Μαριούπολη είναι μια παγκόσμια τραγωδία και ένα παγκόσμιο παράδειγμα ηρωισμού. Για μένα, η Μαριούπολη ήταν και θα είναι πάντα μια ουκρανική πόλη», είπε ο Akhmetov στο Reuters.

«Πιστεύω ότι οι γενναίοι στρατιώτες μας θα υπερασπιστούν την πόλη, αν και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο και δύσκολο είναι για αυτούς», πρόσθεσε.

Πηγή: in

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Αισιόδοξος για κινητοποίηση στο Κυπριακό ο ΠτΔ μετά το διορισμό Χαν-Συνομιλίες ξανά με Ολγκίν, αναμένεται ανακοίνωση καθόδου
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Μεγάλες οι προσδοκίες της Λευκωσίας για το διορισμό Χαν-«Έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του»
Δεν άρεσε στον Τατάρ ο διορισμός Χαν-«Μονομερή προσπάθεια που αγνοεί τις πολιτικές πραγματικότητες»