Η νέα επενδυτική απάτη «ΠΥΡΑΜΙΔΑ» που ξεγελά ανυποψίαστους χρήστες στα social media

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία έχει δεχθεί καταγγελίες που αφορούν μια νέα μορφή ηλεκτρονικής απάτης που τείνει να ομοιάσει με την γνωστή επενδυτική απάτη «ΠΥΡΑΜΙΔΑ».

Συγκεκριμένα ανυποψίαστοι πολίτες προσεγγίζονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, Instagram, messenger, telegram) από επιτήδειους για να εγγραφούν και να επενδύσουν σε συγκεκριμένες πλατφόρμες με υπόσχεση καθημερινής απόδοσης της τάξης του 5% μέχρι και 10%.

Το θύματα αγοράζουν τα διάφορα πακέτα που υπάρχουν στις πλατφόρμες αυτές για τα ποσά των €100, €600 και €1,500. Περαιτέρω τα θύματα καλούνται να δώσουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό όπου γίνεται εγκατάσταση στο τηλέφωνο μιας εφαρμογής της πλατφόρμας.

Στη συνέχεια, απαιτείται να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό «likes» σε διάφορες διαφημίσεις που εμφανίζονται στην εφαρμογή. Όσο περισσότερους συνδρομητές εγγράψουν τα θύματα στις πλατφόρμες τόσο περισσότερα ημερήσια κέρδη έχουν.

Προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να είναι υποψιασμένο σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε το ύποπτο, προτρέπεται να επικοινωνήσει με την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 22808200 ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άρχισε η κάθοδος των εκδρομέων από τα παραθαλάσσια-Πυκνή τροχαία κίνηση στη Ριζοελιά
ΒΙΝΤΕΟ: Μικρό πλοίο πλησίασε το φλεγόμενο σκάφος και κατέσβησε την πυρκαγιά
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες σκάφος στη μαρίνα Λάρνακας-Ρυμουλκήθηκε στη θάλασσα, σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Έφοδος της ΥΚΑΝ σε οικίες δύο 22χρονων, εντόπισε μικροποσότητες ναρκωτικών
Καταζητείται 35χρονος για κλεπταποδοχή και κλοπή στο Παραλίμνι-Συνελήφθη 31χρονος (pic)
Πυρκαγιά σε διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως γραφείο εταιρίας-Δεν κινδύνευσαν άλλα διαμερίσματα
Σε επαφή με την Αστυνομία το Βρετανικό ΥΠΕΞ για τη σύλληψη του Αζέρου για τρομοκρατία-Ζητά πληροφορίες και η Ελλάδα
Επιπολαιότητες, (επιλεκτικές) διαρροές και ανεξήγητοι χειρισμοί συντηρούν την Αστυνομία ως αγκάθι
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από το χώρο διαμονής της