Τουλάχιστον 35 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στη Ζιμπάμπουε

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με λεωφορείο το οποίο μετέφερε πιστούς σε θρησκευτική συγκέντρωση για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, στην πόλη Τσιπίνγκε στα νοτιοανατολικά, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

«Την περασμένη νύχτα σημειώθηκε ένα δυστύχημα. Προς το παρόν ο απολογισμός είναι 35 νεκροί και 71 τραυματίες», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αναπληρωτής επίτροπος Πολ Νιάτι.

Το όχημα εξετράπη της πορείας του και έπεσε μέσα σε χαράδρα. Μετέφερε πιστούς της χριστιανικής Εκκλησίας της Σιών, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το λεωφορείο επέβαιναν περισσότεροι από το επιτρεπόμενο όριο επιβάτες.

Τα τροχαία στη Ζιμπάμπουε είναι συχνό φαινόμενο και κυρίως οφείλονται στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος.

Η Ευαγγελική χριστιανική Εκκλησία της Σιών είναι έχει πολλούς πιστούς στην περιοχή και κάθε χρόνο πραγματοποιείται μεγάλο προσκύνημα στη γειτονική Νότια Αφρική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται ο Τραμπ για την επίθεση σε Ιράν-«Τους πήραμε τη βόμβα μέσα από τα χέρια»
Αυτές είναι οι σημαντικότερες βάσεις των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο του Ιράν
Τουλάχιστον 20 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία-Αναφορές για πολλούς νεκρούς
Αυτό είναι το «μυστικό» πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ-Πόσο μεγάλο είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο
Ιδιωτικό νησί στη Σκωτία με ερειπωμένο κάστρο πωλείται 7,5 εκατομμύρια δολάρια
Νέα έκκληση Πάπα για ειρήνη-«Μία κραυγή που δεν πρέπει να πνιγεί από τη βοή των όπλων»
Τι σημαίνει το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, πώς επηρεάζει το εμπόριο-Παγκόσμια ανησυχία
«Ισοπεδώσαμε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»-Πώς οι ΗΠΑ «έπιασαν στον ύπνο» την Τεχεράνη
ΒΙΝΤΕΟ: Ισοπεδώθηκαν κτίρια από την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Στους 86 οι τραυματίες