Με χειροπέδες ο βουλευτής Μεντβεντσούκ για προδοσία-Στενός φίλος και κουμπάρος του Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δημοσιοποίησε σήμερα στα social media μια φωτογραφία του φιλορώσου Ουκρανού πολιτικού Βίκτορ Μεντβεντσούκ με χειροπέδες, ύστερα από μια "επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων" για τη σύλληψή του, όπως ανέφερε στην ανάρτησή του.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στη φωτογραφία απεικονίζεται με τη στρατιωτική στολή της Ουκρανίας, της οποίας οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση για τη σύλληψη του Μεντβεντσούκ. "Μπορεί να είσαι φιλορώσος πολιτικός και να δουλεύεις για το κράτος για χρόνια. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να κρύβεσαι από τη δικαιοσύνη. Μπορεί να φοράς ακόμη και μια ουκρανική στρατιωτική στολή για καμουφλάζ, αλλά θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από την τιμωρία; Καθόλου! Σε περιμένουν δεσμά και το ίδιο ισχύει για προδότες της Ουκρανίας όπως εσύ".

Τον Φεβρουάριο, η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε πως ο Μεντβεντσούκ, ηγέτης του κόμματος "Αντιπολιτευόμενη Πλατφόρμα – Για τη Ζωή", είχε διαφύγει από κατ’ οίκον περιορισμό, αφότου βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της προδοσίας.

Ο πολιτικός, ο οποίος σημειωτέον έχει δηλώσει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι νονός της κόρης του, αρνείται ότι έχει κάνει οτιδήποτε μεμπτό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για τον στενότερο και σημαντικότερο σύμμαχο του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Οι συνομιλίες με την Ρωσία είναι σκληρές, αλλά συνεχίζονται»

Λίγο νωρίτερα, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντόλιακ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πούτιν, σύμφωνα με τον οποίο οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε αδιέξοδο, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ σκληρές αλλά συνεχίζονται.

Ο Ποντόλιακ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η Ρωσία προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στις συνομιλίες με τις δηλώσεις που κάνει δημοσίως και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο επίπεδο των ομάδων εργασίας.

"Οι συνομιλίες διεξάγονται πολύ σκληρά.. Είναι κατανοητό ότι το συναισθηματικό φορτίο σήμερα στην διαπραγματευτική διαδικασία είναι βαρύ. Είναι κατανοητό ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία εργάζεται αποκλειστικά στα πλαίσια των ουκρανικών θέσεων και της διαφάνειας. Είναι επίσης κατανοητό ότι η ρωσική πλευρά εφαρμόζει την δική της παραδοσιακή τακτική, να ασκεί δημόσια πιέσεις στην διαπραγματευτική διαδικασία, προβαίνοντας μεταξύ άλλων και σε συγκεκριμένες δημόσιες δηλώσεις" τόνισε ο σύμβουλος του Ζελένσκι.

Πηγή: thetoc

Δειτε Επισης

Εμβόλια αδυνατίσματος για τους παχύσαρκους ανέργους εξετάζει το Λονδίνο
«Έχετε 30 μέρες διορία»-Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβόλησε 33χρονη μπασκετμπολίστρια που του επιτέθηκε με μαχαίρι στις ΗΠΑ
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον προαστίου του Τελ Αβίβ και κατέρριψε drone
Τουλάχιστον 40 νεκροί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τζαμπάλια
Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς στο Ισραήλ-Έρευνα αν είναι τρομοκρατική επίθεση
Tη σημασία εφαρμογής της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας για μεταναστευτικό υπογράμμισε η Πρόεδρος Κομισιόν
Έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν το Ισραήλ-«Δεν θα χτυπήσουμε πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις»
Απαντούν στις κινεζικές ασκήσεις στη Ταϊβάν οι ΗΠΑ–Κοινά γυμνάσια με τις Φιλιππίνες στη περιοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 μέρες στα νερά του Ειρηνικού