Αγανάκτηση Ζελένσκι-«Δεν υπάρχει έγκλημα που να μην έχουν κάνει, χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου»

Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία και τρομοκρατικές τακτικές κατά των πολιτών, κατήγγειλε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Εσθονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέσχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Όπως λέει επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος στο μήνυμά του: «Προτρέπω την Εσθονία να εγκρίνει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για να προστατεύσει σε επίπεδο ΕΕ την ανάγκη πλήρους αποκλεισμού των ρωσικών τραπεζών. Σας προτρέπω να προωθήσετε το πακέτο κυρώσεων. Χρειαζόμαστε εμπάργκο σε επίπεδο ΕΕ!

Καλώ επίσης το κράτος σας, τους ειδικούς σας να συμμετάσχουν στο έργο μιας κοινής ομάδας που δημιουργήθηκε για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου του ρωσικού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας. Η τεχνική και εμπειρογνωμοσύνη είναι απαραίτητη τώρα που ο αριθμός των εγκλημάτων πολέμου έχει φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες. Είναι μαζικοί πυροβολισμοί πολιτών, βασανιστήρια, βιασμοί, κατεδάφιση νοσοκομείων, βομβαρδισμός μαιευτηρίων, καύση αποθηκών τροφίμων, βομβαρδισμοί καταφυγίων με παιδιά. Δεν υπάρχει έγκλημα που οι Ρώσοι στρατιώτες δεν έχουν διαπράξει τις 49 ημέρες αυτής της εισβολής».

Συμπληρώνοντας, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι μέχρι σήμερα, πάνω από 500.000 Ουκρανοί έχουν απελαθεί βίαια. «Φανταστείτε μόνο πόσοι είναι! Είναι σαν να αποφάσισαν οι κατακτητές να πάρουν ολόκληρο το Ταλίν. Ολόκληρη την πόλη. Είναι το ένα τρίτο του πληθυσμού σας», είπε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Ρώσοι προσπαθούν να μεταφέρουν τους απελαθέντες Ουκρανούς σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας, παίρνοντας τα έγγραφα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, δηλαδή κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, οι Ρώσοι χωρίζουν τα παιδιά από τους γονείς τους και σχεδιάζουν να επιτρέψουν σε ρωσικές οικογένειες να τα υιοθετήσουν παράνομα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισοπεδώθηκαν κτίρια από την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Στους 86 οι τραυματίες
Συνεδριάζει η Επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών COBRA μετά τις επιδρομές ΗΠΑ στο Ιράν
Ερωτήματα για την κατάσταση των πυρηνικών του Ιράν μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ
Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις καταστροφές στο Φορντό μετά τα αμερικανικά πλήγματα
Τα δύο σενάρια μετά τον βομβαρδισμό του Ιράν-Το ρίσκο Τραμπ, πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση
Επανεκλέγηκε στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου-Ήταν η μοναδική υποψηφιότητα
Αναμένουν άνοδο στις τιμές πετρελαίου οι επενδυτές, στροφή προς ασφαλή καταφύγια
Επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ από τη Γάζα οι σοροί τριών απαχθέντων από τη Χαμάς
Σε διαρκή σύνοδο το ΣΕΑ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή-Παρακολουθεί την κατάσταση η Κυβέρνηση