«Ανυπόστατες οι κατηγορίες του Δημάρχου Πάφου εναντίον του ΕΤΕΚ»

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του Δημάρχου Πάφου εναντίον του ΕΤΕΚ, το Επιμελητήριο, το οποίο σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για προσπάθειες εκφοβισμού από πλευράς του Φαίδωνα Φαίδωνος, καταδικάζοντας τις δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συζήτησης.

Αφορμή για τα σχόλια του Δημάρχου Πάφου αποτέλεσε η πρόταση του ΕΤΕΚ για ανακήρυξη του κτιρίου των Χαρουπόμυλων στην Πάφο ως διατηρητέου, ώστε να αξιοποιηθεί για τη στέγαση ιδιωτικού πανεπιστημίου.

«Ο Δήμαρχος, υιοθετώντας την πάγια πλέον τακτική του, αναλώθηκε για άλλη μια φορά σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων διατυπώνοντας ένα συνονθύλευμα κατηγοριών που βασίζονται σε ανυπόστατες πληροφορίες, οι οποίες θα ήταν ανάξιες σχολιασμού αν δεν προβάλλονταν επί σκοπού προκειμένου να πλήξουν το κύρος του ΕΤΕΚ», αναφέρει στην απάντησή του το Επιμελητήριο.

Απαντώντας σε ό,τι αφορά την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, στην οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πάφου, το Επιμελητήριο υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του πως «αυτές προωθούνται κανονικά εντός των πλαισίων που η νομοθεσία επιτρέπει».

Εξηγεί ότι «οι παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου για θέματα που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος είναι αποτέλεσμα της ομόθυμης στόχευσης των θεσμικών οργάνων του Επιμελητηρίου» και διαβεβαιώνει ότι θα εξακολουθήσει «να παρεμβαίνει με παρρησία στα τεχνικά θέματα της χώρας, βασισμένο πάντοτε σε επιστημονικά δεδομένα και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».

Το ΕΤΕΚ επανέρχεται στο θέμα του κτιρίου των Χαρουπόμυλων στην Πάφο, προειδοποιώντας ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως) θα πρέπει να προστρέξουν προληπτικά για να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων».

Υπενθυμίζει, ακόμα, ότι η αξιοποίηση των Χαρουπόμυλων για σκοπούς στέγασης του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Βηρυτού αποτελεί αδιαμφησβήτητα σημαντική επιτυχία για την πόλη της Πάφου, όμως τονίζει την ανάγκη για σεβασμό στη χρήση τους, με στόχο τη διατήρησή τους ώστε να διαφυλάσσεται ο χαρακτήρας τους, ως μέρος της κληρονομιάς της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο τονίζει ότι «η προσπάθεια να αποδοθούν στο ΕΤΕΚ αλλότρια κίνητρα ή σκοπιμότητες, είναι καταδικαστέα και στερείται σοβαρότητας», κάνοντας λόγο για «χαμηλού επιπέδου εκτόξευση λάσπης και ατεκμηρίωτων και ανυπόστατων κατηγοριών», από πλευράς του Δημάρχου Πάφου.

Κλείνοντας, η ανακοίνωση του ΕΤΕΚ τονίζει ότι προτεραιότητα των παρεμβάσεών του «παραμένει η ουσιαστική συνδρομή του στην πρόοδο και αειφόρο ανάπτυξη της χώρας, βάσει σύγχρονων πολιτικών που σέβονται τον πολίτη, την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον», ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι τα οφέλη που αποκόμισε η πόλη της Πάφου, ως συνέπεια της υιοθέτησης προηγούμενων εισηγήσεων του ΕΤΕΚ, «δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν την αναίτια επίθεση του νυν Δημάρχου Πάφου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Εγκαινιάστηκε η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Πάφο-Διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να είναι δίπλα στην Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Το Βόρειο Σέλας ορατό από την Κύπρο- Καταγράφηκε από κάμερα