Χαλβάς με ταχίνι και φιστίκια Αιγίνης
06:38 - 12 Απριλίου 2022
Γευστική ανατροπή!
- 700 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
- 25 γρ. υγρή γλυκόζη (1 κ.γλ.)
- 1000 γρ. ταχίνι, αχτύπητη
- 300 γρ. φιστίκια Αιγίνης
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- ορθογώνια φόρμα για κέικ (30x12 εκ.)
- πλαστική μεμβράνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Καλύψτε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ (30x12 εκ.) με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 700 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι και βράστε 12 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας, 25 γρ. υγρή γλυκόζη και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 3.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, ρυθμίστε στην ταχύτητα 4 και ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, προσθέστε 1000 γρ. ταχίνι από το άνοιγμα της μεζούρας, ώστε να στάξει λίγο-λίγο μέσα στον κάδο για να δέσει το μείγμα.
Βήμα 5
Προσθέστε 300 γρ. φιστίκια Αιγίνης και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 4 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και αφήστε να πήξει για 4 ώρες.
Βήμα 6
Ξεφορμάρετε, αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και σερβίρετε.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές