Πάνω από 10,000 νεκροί στη Μαριούπολη, στις 403 οι σοροί που βρέθηκαν στη Μπούτσα

Νύχτα κόλασης έζησαν τη Δευτέρα οι Ουκρανοί, μετά από σφοδρή επίθεση των Ρώσων σε διάφορες περιοχές, από τις οποίες υπήρξαν νεκροί και τραυματίες, την ίδια ώρα που υπάρχουν καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων.

Συγκεκριμένα, στο Ντόνετσκ τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, την ίδια ώρα που στο Χάρκοβο οι νεκροί από σφοδρούς βομβαρδισμούς έφθασαν τους οκτώ, μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Υπάρχουν επίσης 19 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικία 4 και 9 ετών», δήλωσε.

Παράλληλα το ουκρανικό τάγμα Αζόφ, κατήγγειλε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών όπλων στην πολιορκημένη Μαριούπολη, λιμάνι στρατηγικής σημασίας στο νότιο τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

Άγνωστη ουσία ερρίφθη από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) στην πόλη, όπου μαίνονται μάχες, ανέφερε το τάγμα των ουκρανών ακροδεξιών μέσω Telegram χθες. Τα θύματα αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και διαταραχή του συντονισμού της κίνησης, κατά την ίδια πηγή.

«Οι πληροφορίες αυτές, αν αληθεύουν, είναι βαθιά ανησυχητικές και αντανακλούν τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει για την πιθανότητα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει» χημικά όπλα, ή «δακρυγόνα αναμεμιγμένα με χημικούς παράγοντες» στην Ουκρανία, αναφέρουν με τη σειρά τους οι ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε ότι καταστράφηκαν ακόμη 78 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία, την ώρα που οι αρχές στο Κίεβο συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να απομακρύνουν αμάχους από πολλές πόλεις υπό πολιορκία στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η Μόσχα μοιάζει να επικεντρώνει πλέον τις επιχειρήσεις της.

Σύμφωνα με τον κ. Κονασένκοφ, «ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά Su-25 κοντά στην Ιζιούμ» (βορειοανατολικά), ενώ ελικόπτερο Mi-24 καταρρίφθηκε στη Χερσώνα (νότια).

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από τον REPORTER 

 

Δειτε Επισης

Ο IDF λέει ότι σκότωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Χαμάς στη Γάζα
Απορρίφθηκε η πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση που παρουσίασε η αντιπολίτευση στη Σερβία
Διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία
Μήνυμα Ιμάμογλου από τη φυλακή-«Δεν μπορείτε και δεν πρέπει να μείνετε σιωπηλοί»
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιταλία το σώμα του 15χρονου «influencer του Θεού»
Για «αυταρχική στροφή στην Τουρκία», μιλά αναλύτρια στη Liberation μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου
Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο σε Γάλλο ερευνητή επειδή στο κινητό του βρέθηκαν μηνύματα επικριτικά για τον Τραμπ
ΟΗΕ: Εκατομμύρια ζωές κινδυνεύουν από τις «άγριες» περικοπές χρηματοδότησης
Μητέρα με τα παιδιά της ξυλοκόπησαν 14χρονο μέσα σε λεωφορείο επειδή έκανε bullying στον γιο της
Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ-Η Χαμάς εξαπέλυσε ρουκέτες