Καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη Μαρίνα ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Την κυβέρνηση καλεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης, όπως προχωρήσει τάχιστα σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή της Μαρίνας ή το κέντρου κρουαζιερόπλοιων νοουμένου ότι εκκρίνεται ότι είναι συνδυαστικά και τα δύο οικονομικά βιώσιμα. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης σημειώνει πως οι εμπειρογνώμονες έχουν ολοκληρώσει την εκπόνηση της τεχνοοικονομικής μελέτης για την κατασκευή της μαρίνας και του κέντρου υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην Πάφο στα Πότιμα.  

Όπως ανέφερε, έχει υποβληθεί σχετική μελέτη στο Υφυπουργείο Τουρισμού και στα άλλα αρμόδια τμήματα του Κράτους και αναμένουμε, όπως είπε,  ότι, “ το Κράτος θα προχωρήσει γρήγορα,  ως ήταν η προηγούμενη δέσμευση του ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης,  το Κράτος θα ήταν έτοιμο να προβεί σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή της Μαρίνας ή το κέντρου κρουαζιερόπλοιων νοουμένου ότι εκρίνετο ότι είναι συνδυαστικά και τα δύο οικονομικά βιώσιμα”.  

Αναμένουμε από το Κράτος συνέχισε ο κ. Δημητριάδης,  ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όντως θα προβεί σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή και της  λειτουργίας της Μαρίνας ή και του κέντρου προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων ταυτόχρονα.  

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως ουσιαστικά ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου άρχισαν την προώθηση της κατασκευής και λειτουργίας μαρίνας στην Πάφο από το 1990. 

Ουσιαστικά αρχίσαμε ως Επιμελητήριο Πάφου να προωθούμε την κατασκευή και λειτουργία μαρίνας στην Πάφο από το 1990 . Ενδεικτικά είπε τέλος πως προκηρύχθηκε η  προσφορά γύρω στο 1995 από το Κράτος.  

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
Τρεις κύριες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έπληξαν οι ΗΠΑ-«Ήταν μία θεαματική στρατιωτική επιτυχία»
LIVE: Χάος στη Μέση Ανατολή μετά την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο-Ιρανική επίθεση στο Μπεν Γκουριόν
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
Η φημολογία για ανασχηματισμό, το κατάλληλο timing και οι εκτιμήσεις για τα πρόσωπα
Επιπολαιότητες, (επιλεκτικές) διαρροές και ανεξήγητοι χειρισμοί συντηρούν την Αστυνομία ως αγκάθι
Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»