Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης

Ένα νέο συγκλονστικό βίντεο από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης, δείχνει καρέ καρέ τις στιγμές του πανικού την ώρα της επίθεσης του δράστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυροβολισμοί σε σταθμό μετρό στη Νέα Υόρκη-Τουλάχιστον δεκατρείς τραυματίες

Στο βίντεο φαίνεται το τρένο να φτάνει στον σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή του Μπρούκλιν και μόλις ανοίγουν οι πόρτες από το βαγόνι, οι επιβάτες βγαίνουν τρέχοντας φωνάζοντας.

Στις σοκαριστικές εικόνες φαίνονται και καπνοί να βγαίνουν μέσα από τον συρμό.

Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία, ενώ τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν πυρά και τουλάχιστον 13 τραυματίστηκαν σε ένα συμβάν που συνέβη σήμερα το πρωί (τοπική ώρα ΗΠΑ) σε έναν σταθμό του μετρό της Πόλης της Νέας Υόρκης όπου οι αρχές εντόπισαν εκρηκτικούς μηχανισμούς που δεν πυροδοτήθηκαν, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, σύμφωνα με ειδησεογραφικά ΜΜΕ. Το CNN και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν, επικαλούμενα πηγές της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.

Δεν είναι προς το παρόν σαφές εάν ο αριθμός των τραυματιών περιλαμβάνει και αυτούς που πυροβολήθηκαν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Ρόιτερς πως αξιωματικοί της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των ανθρώπων που πυροβολήθηκαν.

Σύμφωνα με ένα tweet της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή».

Πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί, μετέδωσαν τα μμε.

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, "υπήρξαν πολλά πυρά" και "13 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί".

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις έρευνες σχετικά με το συμβάν.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2022 --από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου-- ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: in.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Οτσαλάν εισηγείται... αλλαγή για να συμφιλιωθούν η Τουρκία και οι Κούρδοι μετά την απόφαση αφοπλισμού τους
Τον ανέκοψαν για έλεγχο, παρουσιάστηκε σαν... άλλος και κυκλοφορούσε με διαρρηκτικά εργαλεία
Το μήνυμα Τραμπ στον Μπάιντεν μετά τη διάγνωση με επιθετικής μορφής καρκίνο
Πολύνεκροι βομβαρδισμοί στη Γάζα-Το Ισραήλ ξεκίνησε ευρείας κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις
Διπλωματικός πυρετός για την Ουκρανία-Σε συναγερμό οι Ευρωπαίοι ηγέτες πριν το κρίσιμο τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν
Ο Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη και μετάσταση στα οστά
Καταγγελία στην Αστυνομία για ζημιά σε όχημα έξω από το ΓΣΠ-Συνελήφθη γυναίκα που εξύβρισε αστυνομικούς
Στόχος εμπρηστών όχημα 44χρονου στη Μακεδονίτισσα-Ζημιές σε άλλα δύο αυτοκίνητα (pics)
Επίθεση 50 κουκουλοφόρων στο οίκημα οπαδών της Ομόνοιας στη Λακατάμια-Τρεις τραυματίες (pics)
Πιέσεις για περαιτέρω επέκταση της άδειας μητρότητας για τις νέες μητέρες-Προβληματισμένοι οι εργοδότες