Ζήτησε σύσκεψη αρχηγών για αντιμετώπιση προβλημάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Νικόλας

Το ΔΗΚΟ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει ειδικό συμβούλιο ή και σύσκεψη αρχηγών κομμάτων για συζήτηση εισηγήσεων με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΔΙΞΕ που πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η υφήλιος αντιμετωπίζει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και φυσικά η Κύπρος δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Στην περίπτωση της Κύπρου όμως πολύ φοβάμαι ότι οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστερες από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες γιατί, την επόμενη της άρσης των κυρώσεων εάν κατ’ ευχή έχουμε μια θετική κατάληξη στον πόλεμο της Ουκρανίας, είμαι βέβαιος ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα συνεχίσουν να εισάγουν ρωσικά προϊόντα αλλά και καύσιμα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα».

Στην περίπτωση της Κύπρου όμως, συνέχισε «το 24% της οικονομίας μας αποτελείται από τον τομέα των υπηρεσιών και ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του τομέα έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών σε εταιρείες ρωσικών κεφαλαίων. Εμείς κινδυνεύουμε να χάσουμε μόνιμα αυτά τα παρά πολύ σημαντικά έσοδα που έρχονται να προσθέσουν στα έσοδα της κυπριακής οικονομίας».

Θέλουμε ανέφερε «να ακούσουμε ένα συγκροτημένο σφαιρικό σχέδιο αντιμετώπισης των πιθανών επιπτώσεων του πολέμου της Ουκρανίας στην κυπριακή οικονομία, κάτι που θα αφορά και το τομέα των υπηρεσιών και όχι μόνο την αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού».

Ερωτηθείς κατά πόσον το ΔΗΚΟ έχει υποβάλει κάποιες προτάσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών ή προς την Κυβέρνηση, ο Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε πως «έχουμε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει ειδικό συμβούλιο ή και σύσκεψη αρχηγών για να συζητήσουμε και τις δικές μας εισηγήσεις, αλλά να ακούσουμε και τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόεδρος: Στόχος η διαμόρφωση της Μεσογείου από περιοχή ανταγωνισμού σε πλατφόρμα συνεργασίας
Στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας-Στρατηγική επίσκεψη Μόντι με σημαντικά μηνύματα προς την Τουρκία
Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένων
Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας