Χαλβάς κατσαρόλας

Δεν τον… χορταίνεις! Συνταγή από: Χριστίνα Πρωτοπαπά

ΥΛΙΚΑ

Σιρόπι

  • 800 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα 

Χαλβάς

  • 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 220 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 320 γρ. σιμιγδάλι χονδρό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κανάτα
  • πιάτο
  • απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση (χωρητικότητας 1½ λίτρου)
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιρόπι

Βήμα 1

άλτε στον κάδο 800 γρ. νερό, 350 γρ. ζάχαρη, 2 ξυλάκια κανέλας και ρυθμίστε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε μια κανάτα, αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και αφήστε στην άκρη.

Χαλβάς

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. αμύγδαλα, 20 γρ. ηλιανθέλαιο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε ένα πιάτο, καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 140 γρ. ηλιανθέλαιο και ρυθμίστε 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1, χωρίς τη μεζούρα.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 320 γρ. σιμιγδάλι και ρυθμίστε 20 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 4

Προσθέστε στον κάδο το σιρόπι που έχετε αφήσει στην άκρη, τα σοταρισμένα αμύγδαλα και ρυθμίστε 10 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3, χωρίς τη μεζούρα.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το χαλβά σε μια φόρμα σιλοκόνης και αφήστε να κρυώσει για περίπου 1-2 ώρες. Αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε ζεστό ή διατηρήστε στο ψυγείο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι