Χαλβάς κατσαρόλας
06:29 - 10 Απριλίου 2022
Δεν τον… χορταίνεις! Συνταγή από: Χριστίνα Πρωτοπαπά
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
- 800 γρ. νερό
- 350 γρ. ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλα
Χαλβάς
- 100 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 220 γρ. ηλιανθέλαιο
- 320 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- κανάτα
- πιάτο
- απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση (χωρητικότητας 1½ λίτρου)
- πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι
Βήμα 1
άλτε στον κάδο 800 γρ. νερό, 350 γρ. ζάχαρη, 2 ξυλάκια κανέλας και ρυθμίστε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε μια κανάτα, αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και αφήστε στην άκρη.
Χαλβάς
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. αμύγδαλα, 20 γρ. ηλιανθέλαιο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε ένα πιάτο, καλυμμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 140 γρ. ηλιανθέλαιο και ρυθμίστε 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1, χωρίς τη μεζούρα.
Βήμα 3
Προσθέστε στον κάδο 320 γρ. σιμιγδάλι και ρυθμίστε 20 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 4
Προσθέστε στον κάδο το σιρόπι που έχετε αφήσει στην άκρη, τα σοταρισμένα αμύγδαλα και ρυθμίστε 10 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3, χωρίς τη μεζούρα.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το χαλβά σε μια φόρμα σιλοκόνης και αφήστε να κρυώσει για περίπου 1-2 ώρες. Αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε ζεστό ή διατηρήστε στο ψυγείο.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές