Νεαρός οδηγούσε με μαθητική άδεια-Θετικός σε νάρκοτεστ

Γύρω στις 10.30 χθες βράδυ, μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου τα οποία διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους, ανέκοψαν σε περιοχή της Αγίας Νάπας, αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος από την επαρχία Αμμοχώστου, για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 18χρονος οδηγός, οδηγούσε το εν λόγω όχημα, χωρίς να είναι κάτοχος πιστοποιητικού ασφάλειας, με μαθητική άδεια οδηγού, χωρίς να συνοδεύεται από ενήλικα κάτοχο κανονικής άδειας οδηγού και χωρίς το όχημά του να φέρει πινακίδες μαθητευόμενου «Ε».

Ο 18χρονος υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε στο σάλιο του ναρκωτικές ουσίες και λήφθηκε δείγμα σάλιου για να σταλεί για εργαστηριακή εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Για το λόγο αυτό ως Αστυνομία δίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και στη διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Δειτε Επισης

Αναζητά πέντε πρόσωπα για υποθέσεις κλοπών στη Λεμεσό η Αστυνομία (pics)
Στόχος εμπρηστών η γιαγιά ανήλικου που συνελήφθη για βομβιστικές επιθέσεις και ληστεία
Πυρκαγιά σε δύο εστίες σε κοινότητες της Πάφου
Στο κάδρο δίκτυο κατασκοπείας του Ιράν σε Κύπρο και Ελλάδα-Εξετάζεται η σύνδεση των Αζέρων
Συνελήφθη 19χρονος που οδηγούσε με 130 χιλιόμετρα αντί 50
Συνεχίζεται το... πάρτι εγκληματιών στη Λεμεσό-Βομβιστική επίθεση σε μπυραρία, εμπρησμό σε όχημα μετά από μια ώρα
Συνελήφθη 56χρονος που έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με 16,5 κιλά κάνναβης
Σε δίκη ο 49χρονος νοσηλευτής, στο κατηγορητήριο μόνο το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης-Ελεύθερος υπό όρους
Από την Ιταλία στις... Κεντρικές μετά από οκτώ χρόνια καταζητούμενος για κλοπές και διαρρήξεις
Έληξε τη συζήτηση για διαθεσιμότητα Δημητρίου η Ελεγκτική, ξεκαθαρίζει και ο Πάλμας-Δεν τέθηκε θέμα από Χαρτσιώτη