Ο αγώνας κατά ασφαλτικού στο Μιτσερό στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ομάδας «Κοινότητες Εν Δράσει»

Η υγεία των παιδιών και ο αγώνας των κοινοτήτων για την οριστική ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για εγκατάσταση εργοστασίου ασφάλτου στο Μιτσερό βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης με θέμα «Δικαίωμα σε ένα καθαρό κι υγιές περιβάλλον», η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει», με τη στήριξη των Συνδέσμων Γονέων και των Κοινοτικών Συμβουλίων Αγίας Μαρίνας, Αγίου Επιφανείου, Αγίου Ιωάννη, Αγροκηπιάς, Αρεδιού, Καλού Χωριού, Κάτω Μονής, Κλήρου, Μαλούντας, Μενοίκου, Μιτσερού και Ορούντας το Σάββατο, στον χώρο μετεγκατάστασης ασφαλτικού της Prometheas.

΄Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών της εκδήλωσης, πλήθος παιδιών συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με το περιβάλλον και τα δικαιώματά τους και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στον καθαρό αέρα, στην υγεία και τη ζωή, ενώ εκ μέρους των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής μίλησε ο κοινοτάρχης Αγροκηπιάς Σωτήρης Κυριάκου, ο οποίος επανέλαβε τη βούληση των κοινοτήτων να μην επιτρέψουν τη μεταφορά του ασφαλτικού, αλλά να προχωρήσουν στη δημιουργία πάρκου Μεταλλωρύχων στο χώρο. Επίσης, η εκπρόσωπος των μαθητών Άννα-Μαρία Κυριακίδου τόνισε ότι τα παιδιά θα υπερασπιστούν το φυσικό τοπίο και το δικαίωμα τους στον καθαρό αέρα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Επιπλέον, η Ομάδα Πρωτοβουλίας υπενθυμίζει ότι τα παιδιά της περιοχής ζουν σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες στην πιο βεβαρημένη περιοχή της Κύπρου, με την έντονη δυσοσμία και τη σκόνη από τα λατομεία να υποβαθμίζουν την υγεία και την ποιότητα ζωής τους, ενώ σημειώνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να θυματοποιηθούν ξανά τα παιδιά μας, να βρεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο και να ζουν σε ένα εξαιρετικά υποβαθμισμένο κι επικίνδύνο περιβάλλον».

«Το κράτος οφείλει να προστατεύει τα παιδιά κι όλους τους πολίτες κι όχι να αποφασιζει εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, της υγείας και της ευημερίας τους», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Εγκαινιάστηκε η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Πάφο-Διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να είναι δίπλα στην Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Το Βόρειο Σέλας ορατό από την Κύπρο- Καταγράφηκε από κάμερα