Νηστίσιμο σιροπιαστό κέικ καρότο
06:43 - 01 Απριλίου 2022
Λαχταριστό κέικ! Συνταγή από: Άννα Ιωάννου
Σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. νερό
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
Κέικ
- 210 γρ. λάδι και λίγο επιπλέον για λάδωμα
- 460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
- 250 γρ. καρότα
- 100 γρ. πορτοκάλι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 390 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 60 γρ. ινδοκάρυδο και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
- 3 κ.γλ. baking powder
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- κανάτα
- στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ζάχαρη, 300 γρ. νερό, τη φλούδα ενός πορτοκαλιού και ρυθμίστε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε το σιρόπι σε μια κανάτα και αφήστε στην άκρη.
Κέικ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 26 εκ.) και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε 250 γρ. καρότα, 100 γρ. πορτοκάλι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 3
Προσθέστε στον κάδο 250 γρ. ζάχαρη, 390 γρ. χυμό πορτοκάλι, 210 γρ. λάδι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Προσθέστε 60 γρ. ινδοκάρυδο, 460 γρ. αλεύρι, 3 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (26 εκ.) και ψήστε 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180°C). Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο και περιχύστε με το κρύο σιρόπι.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με ινδοκάρυδο και σερβίρετε
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές