Νηστίσιμο σιροπιαστό κέικ καρότο

Λαχταριστό κέικ! Συνταγή από: Άννα Ιωάννου

 
ΥΛΙΚΑ

Σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι

Κέικ

  • 210 γρ. λάδι και λίγο επιπλέον για λάδωμα
  • 460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για αλεύρωμα
  • 250 γρ. καρότα
  • 100 γρ. πορτοκάλι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 390 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 60 γρ. ινδοκάρυδο και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 3 κ.γλ. baking powder

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κανάτα
  • στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιρόπι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ζάχαρη, 300 γρ. νερό, τη φλούδα ενός πορτοκαλιού και ρυθμίστε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε το σιρόπι σε μια κανάτα και αφήστε στην άκρη.

Κέικ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 26 εκ.) και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Προσθέστε 250 γρ. καρότα, 100 γρ. πορτοκάλι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 250 γρ. ζάχαρη, 390 γρ. χυμό πορτοκάλι, 210 γρ. λάδι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Προσθέστε 60 γρ. ινδοκάρυδο, 460 γρ. αλεύρι, 3 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (26 εκ.) και ψήστε 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180°C). Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο και περιχύστε με το κρύο σιρόπι.

Βήμα 6

Γαρνίρετε με ινδοκάρυδο και σερβίρετε

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι