Τίμησαν την επέτειο της 1ης Απριλίου τα κόμματα

Αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων τίμησαν σε δηλώσεις τους την επέτειο τη 1η Απριλίου μετά από το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα.

ΔΗΣΥ

Παρευρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε τις μνήμες των ηρώων μας, των ηρώων που ύψωσαν τα ιδανικά τους και τα έκαναν λάβαρα ώστε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Γιώργος Χατζηγεωργίου.

Για να τιμήσουμε, συνέχισε, τις μνήμες των ηρώων που με πίστη και αποφασιστικότητα έδωσαν μια μεγάλη μάχη. «Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την μνήμη τους είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα τους και με κλίμα ενότητας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την επανένωση του τόπου μας».

ΔΗΚΟ

Αμούστακα παλικάρια, οπλισμένα μόνο με την αγάπη για την ελευθερία και την δικαιοσύνη ξεκίνησαν έναν άνισο αγώνα εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών, δήλωσε η αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάννα Ερωτοκρίτου.

Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι αυτός ο όμορφος ηρωικός αγώνας παρέδωσε στον κυπριακό λαό την Κυπριακή Δημοκρατία. Την μεγαλύτερη ασπίδα και δόρυ που έχει ο κυπριακός λαό, όπως είπε, η ύπαρξη της οποίας διασφάλισε και διασφαλίζει ακόμα και σήμερα την φυσική του επιβίωση σε αυτά τα χώματα.

«Και θα συνεχίζει να διασφαλίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, νοουμένου ότι εμείς – και είμαι βέβαιη ότι αυτό θα πράξουμε – θα την περιφρουρήσουμε, την ισχυροποιήσουμε, ώστε να μπορέσει να αντισταθεί στις ορέξεις των Τούρκων εισβολέων κι αυτών που εποφθαλμιούν τον τόπο μας. Χρόνια πολλά στην Κύπρο μας, Χρόνια Πολλά σε όλους τους Κύπριους».

ΕΛΑΜ

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου δήλωσε ότι τιμούμε σήμερα τους ένδοξους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, οι οποίοι έγραψαν χρυσές σελίδες ελληνικής ιστορίας κατά την περίοδο ’55 – 59.

Ο αγώνας ξεκίνησε για αυτοδιάθεση και ένωση με την μητέρα Ελλάδα, πρόσθεσε, οδηγηθήκαμε όμως στην δημιουργία της σύγχρονης Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα κράτος το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε απέναντι στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας.

«Ο κυπριακός ελληνισμός έχει ως μοναδική νόμιμή του ασπίδα την Κυπριακή Δημοκρατία. Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες Χρόνια Πολλά και να παραδειγματιστούμε από τον αγώνα της ΕΟΚΑ γιατί θα χρειαστεί στο μέλλον να αντιπαρατάξουμε την ίδια λεβεντιά, παλικαριά και το ίδιο σθένος».

ΕΔΕΚ

Οφείλουμε πολλά στην ΕΟΚΑ, αλλά χρωστούμε πολύ περισσότερα σε αυτούς που θα έρθουν, στις γενιές που θα έρθουν και πρέπει να ζήσουν ελεύθερες στην Κύπρο, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου. Την Κύπρο δεν την χαρίζουμε ούτε στους Τούρκους, ούτε στους Εγγλέζους, ούτε κανενός, πρόσθεσε. «Θα παλέψουμε για την Κυπριακή Δημοκρατία και θα νικήσουμε, Χρόνια Πολλά σε όλους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέλαβε το αφήγημα για «ειρηνευτική επιχείρηση» το 1974 ο Ερντογάν-«Αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο»
Κύπρος, Ελλάδα και άλλες 26 χώρες υπογράφουν κοινή δήλωση για να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα
Βεβαιότητα από Αθήνα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Δεν θα γίνει αυτή των κατεχομένων-Τουρκίας»
Επίθεση Ερχιουρμάν σε Τατάρ-Τον κατηγορεί για διχαστική ρητορική
Καθορίστηκαν με νόμο οριζόντια καθήκοντα για αντιδημάρχους-Ενέκρινε πακέτο τροποποιήσεων η Βουλή
Προκλητικός και πάλι ο Τατάρ-Τα βάζει με την Ε/κ πλευρά για «άδικες επιθέσεις» στο περιουσιακό ζήτημα
Συγχαρητήρια Προέδρου στους μαθητές που συμμετείχαν στις Παγκύπριες-«Η Κύπρος είναι περήφανη για τη νέα γενιά της»
Πολλαπλές αναγνώσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-Ρουτίνα, προσβολές και «προεκλογικές» σκιές
Η Κύπρος συνυπέγραψε τη βρετανική πρωτοβουλία για Γάζα-«Μήνυμα για ανθρωπιστική βοήθεια μέσω θαλάσσιου διαδρόμου»
Επανέρχεται ο Φειδίας, δικαιολογείται ξανά για το podcast με τον Τατάρ ανήμερα της μαύρης επετείου της εισβολής