Καταγγελίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα από 24.000 εργάτες στο Κατάρ

Νέα έκθεση που έρχεται από το Business & Human Rights Resource Centre, παρουσιάζει αποτελέσματα που είναι είναι ενδεικτικά των συνθηκών στις οποίες οι εργάτες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στο Κατάρ.

Από τους θανάτους που προκαλούνται λόγω των απίστευτα υψηλών θερμοκρασιών που έχουν οδηγήσει πολλούς σε ανακοπή καρδιάς, μέχρι την τεράστια ταλαιπωρία με τα διαβατήρια, αλλά και τους μισθούς που στερούνται οι εργάτες για πολλούς μήνες παραμένοντας απλήρωτοι και δουλεύοντας νυχθημερόν, δίχως να γνωρίζουν πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα.

Οι συνθήκες εργασίες είναι απαράδεκτες, όπως αναφέρεται στην σχετική έρευνα, η οποία ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση που επικρατεί γύρω από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Νοέμβρη και το κατά πόσο καταπατείται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά, το οποίο... έχει ήδη βαφτεί με αίμα.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Ζητά διατήρηση του καταλόγου διοριστέων μέχρι το 2027 και διόρθωση στρεβλώσεων στο σύστημα η ΠΟΕΔ
Αναδιατυπώνουν οι ιδιοκτήτες «Ζ» για τις ακινητοποιήσεις λόγω ΤΑΚΑΤΑ-Δική τους πρόταση η χρήση ενοικιαζόμενων
Ανησυχητικά στοιχεία... Ένα στα τέσσερα παιδιά κάτω των 6 σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό στην Ε.Ε.
Δώδεκα χρόνια φυλάκιση σε 23χρονο για μεταφορά είκοσι κιλών κάνναβης μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας
Πτώση μικρού αεροσκάφους σε πολυσύχναστη λεωφόρο στο Σάο Πάολο-Δύο νεκροί
Κυκλοφορούσε με πτυσσόμενο ρόπαλο και κάνναβη στη Λάρνακα-Χειροπέδες σε 23χρονο
Μετακινούν απόβλητα από το πρώην εργοστάσιο της Astrasol-Γίνεται πράξη ένα πάγιο αίτημα του Δήμου
Στη δημοσιότητα το σχέδιο για αποθήκευση ενέργειας-Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποια τα οφέλη
Συζήτηση για χρήση οχημάτων «Ζ» ως αντιστάθμισμα για τις ακινητοποιήσεις-Πρόταση για επιχορήγηση από το κράτος
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του τρίχρονου Άγγελου-«Δεν σε γνώρισα, σε αγαπάω βαθιά, μια μανούλα»