Συνάντηση Παπαδόπουλου-Σιζόπουλου με επίΚεντρο τις Προεδρικές Εκλογές

Συνάντηση με επίκεντρο τις Προεδρικές Εκλογές θα έχουν σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Το πρώτο επίσημο ραντεβού μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΔΕΚ.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι συζητήσεις για τις Προεδρικές έχουν μετατοπιστεί στον χώρο του Κέντρου, καθώς υπήρξε, επίσης, τηλεφωνική επαφή μεταξύ του κ. Παπαδόπουλου και του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπου Θεοπέμπτου. Κατά τη συζήτησή τους αποφασίστηκε να διευθετηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αυτές είναι οι πρώτες επίσημες συζητήσεις που πραγματοποιούνται ανάμεσα σε πολιτικές δυνάμεις του κεντρώου χώρου ενόψει Προεδρικών, παρόλο που μεταξύ τους υπάρχει μεγάλη συνταύτιση σε μία πλειάδα ζητημάτων, συχνή κοινοβουλευτική συνεργασία και ιδεολογική προσέγγιση, η οποία θα διευκόλυνε την όποια συνεργασία. Η προσοχή είχε στραφεί στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του ΔΗΚΟ και του ΑΚΕΛ, για την επίτευξη μίας συνεργασίας στον χώρο της ευρύτερης αντιπολίτευσης, στην οποία, εάν τελεσφορήσει, αναμένεται να κληθούν να συμμετάσχουν και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΕΛΑΜ. Με αυτόν τον δίαυλο επικοινωνίας να παραμένει ανοιχτός και τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων, φαίνεται ότι κρίθηκε πως ήρθε η ώρα για ανταλλαγή απόψεων και σε επίπεδο των δυνάμεων του Κέντρου.

Παρά τη βούληση που υπάρχει για συμφωνία, άλλωστε, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ έχουν πολλές πολιτικές αποκλίσεις, οι οποίες ενδεχομένως να σταθούν εμπόδιο στη μεταξύ τους συνεργασία, ενώ διαφωνία φαίνεται να υπάρχει και ως προς τα πρόσωπα, με το ΑΚΕΛ να προτιμά την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής προσωπικότητας και το ΔΗΚΟ να προωθεί την υποψηφιότητα του προέδρου του. Στο ενδεχόμενο που αυτή η προσπάθεια ναυαγήσει, δεν αποκλείεται κάποιες από τις κεντρώες δυνάμεις να θέλουν να προωθήσουν την κοινή πορεία προς την κάλπη, ακόμη και χωρίς το ΑΚΕΛ στην εξίσωση, εξού και αυτές οι διαβουλεύσεις κρίνονται σημαντικές.

Από πλευράς του ΔΗΣΥ, αντιθέτως, τα πράγματα βρίσκονται σε αναγκαστική στασιμότητα, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος έχει νοσήσει με κορωνοϊό και βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Εκ των πραγμάτων αυτό ανέβαλε την επικύρωση της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου από το Ανώτατο Συμβούλιο της παράταξης, που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο. Όπως αποφασίστηκε χθες βράδυ, η σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί, στο στάδιο Ελευθερία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Βήματα για άρση «απομόνωσης Τ/κ» ζήτησε από την ΟΙΣ ο Τατάρ-«Δύο χωριστοί λαοί στην Κύπρο»
Απαντά για το επεισόδιο σε καφετέρια ο δήμαρχος Δρομολαξιάς-Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες από ΔΗΣΥ
Αντιδράσεις για «νομοσχέδιο» για αγορά κατοικιών από Τούρκους και ξένους
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η πλωτή προβλήτα που θα μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα
Επίσημη επίσκεψη YΠΕΞ Σλοβακίας στην Κύπρο-To περιεχόμενο της συνάντησης με Κόμπο
Συμμετοχή Προέδρου σε εκδηλώσεις για Ημέρα Ευρώπης, 20η επέτειο ένταξης Κύπρου στην ΕΕ
Μεγαλειώδης συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή για τα 20χρονα ένταξης
Αναμένει να ακούσει από την Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της ο Πρόεδρος
Παραλαβή εκλογικών βιβλιαρίων από τους νέους εκλογείς μέχρι 6 Ιουνίου