Νηστίσιμα μπισκότα

Λαχταριστά! Συνταγή από: Δέσπω Παπαζαχαρίου

ΥΛΙΚΑ
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 330 γρ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη, σε κομμάτια
  • 50 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 1000 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 3 κ.γλ. baking powder
  • 1 /4 κ.γλ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 2 ταψιά
  • αντικολλητικό χαρτί
  • κορνέ ζαχαροπλαστικής και μύτη μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Καλύψτε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε μια μύτη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο τη φλούδα από ένα πορτοκάλι, 350 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 3

Προσθέστε 330 γρ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατέψτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. λικέρ πορτοκάλι, 50 γρ. κονιάκ, 200 γρ. χυμό πορτοκάλι, 170 γρ. ηλιανθέλαιο και ρυθμίστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 5

Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέστε 1000 γρ. αλεύρι, 3 κουταλάκια baking powder και ζυμώστε στο χέρι για να ενωθούν.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μείγμα στο κορνέ ζαχαροπλαστικής που έχετε ετοιμάσει και πάνω στα ταψιά δημιουργήστε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας.

Βήμα 7

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) για περίπου 30-40 λεπτά. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο