Νηστίσιμα μπισκότα
06:42 - 09 Μαρτίου 2022
Λαχταριστά! Συνταγή από: Δέσπω Παπαζαχαρίου
- φλούδα από ένα πορτοκάλι
- 350 γρ. ζάχαρη
- 330 γρ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη, σε κομμάτια
- 50 γρ. λικέρ πορτοκάλι
- 50 γρ. κονιάκ
- 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 170 γρ. ηλιανθέλαιο
- 1000 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 3 κ.γλ. baking powder
- 1 /4 κ.γλ. αλάτι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- 2 ταψιά
- αντικολλητικό χαρτί
- κορνέ ζαχαροπλαστικής και μύτη μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Καλύψτε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Βάλτε μια μύτη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο τη φλούδα από ένα πορτοκάλι, 350 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 3
Προσθέστε 330 γρ. φυτικό βούτυρο ή μαργαρίνη και με τη βοήθεια της σπάτουλας ανακατέψτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 50 γρ. λικέρ πορτοκάλι, 50 γρ. κονιάκ, 200 γρ. χυμό πορτοκάλι, 170 γρ. ηλιανθέλαιο και ρυθμίστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέστε 1000 γρ. αλεύρι, 3 κουταλάκια baking powder και ζυμώστε στο χέρι για να ενωθούν.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα στο κορνέ ζαχαροπλαστικής που έχετε ετοιμάσει και πάνω στα ταψιά δημιουργήστε διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας.
Βήμα 7
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) για περίπου 30-40 λεπτά. Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές