Το Ουκρανικό και θέματα ασφάλειας της ΕΕ στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου στο Παρίσι

Το Ουκρανικό, αλλά και άλλα θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας θα συζητηθούν κατά τη διήμερη Άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο Παρίσι, ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.  

Σε δηλώσεις του από το Παρίσι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται ήδη στο Παρίσι, όπου το επόμενο διήμερο θα συμμετάσχει στις εργασίες της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά το επόμενο διήμερο αναμένεται ότι θα συζητηθούν ως προτεραιότητα οι εξελίξεις που προκύπτουν μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κυριότερα τα θέματα που αφορούν τη στρατηγική ενίσχυσης της αυτονομίας της ΕΕ όσον αφορά τα θέματα Άμυνας και Ενέργειας.

Την Παρασκευή θα συζητηθούν τα θέματα της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ, καθώς και οι Επενδύσεις και το νέο μοντέλο Ανάκαμψης με έμφαση στην ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση.

Στο περιθώριο της Συνόδου, την Παρασκευή, οι ηγέτες έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εις μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας».

Δειτε Επισης

Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Επιστροφή του καιρού στα 40αρια-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Αντίποινα ψευδοκράτους για σφετεριστές; Κατηγορούν τους πέντε Ε/κ για κατασκοπία, τους συνδέουν με κατασκευαστικές εταιρείας
Δημοσιεύει βίντεο το ΔΡΑΣΙΣ από την παρέμβαση ΜΜΑδίτη για μη κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους-Αντίδραση από ΕΛΑΜ
Πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο