Επαφές στο Λίβανο και Σαουδική Αραβία θα έχει ο ΥΠΕΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής αναχωρεί σήμερα το πρωί για επίσημες επαφές με τους ομολόγους του σε Λίβανο και Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για ενίσχυση της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τρίτες χώρες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Νουρής θα έχει σήμερα συνάντηση με το νέο Υπουργό Εσωτερικών του Λιβάνου Bassam Mawlawi. Κατά τη συνάντηση θα γίνει ανασκόπηση της μέχρι σήμερα συνεργασίας των δυο χωρών σε σχέση με τη διμερή συμφωνία για την επανεισδοχή προσώπων, ενώ θα συζητηθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας.

Αύριο Τετάρτη, ο κ. Νουρής θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Abdulaziz bin Saud bin Nayef. Οι δυο Υπουργοί θα συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αλλά και το ενδεχόμενο συνδρομής της Σαουδικής Αραβίας στην ανάπτυξη συνεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας με τρίτες χώρες της περιοχής, οι οποίες θα αποσκοπούν στην ενίσχυση του τομέα των επιστροφών. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Γραφείου του Λοΐζο Μιχαήλ και επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη απόγευμα.

Δειτε Επισης

Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς
Το (never)surrender των κομμάτων στην ανυποληψία, οι ασφυκτικές πιέσεις και οι σύγχρονοι «σωτήρες»
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του με Ολγκίν ο Γεραπετρίτης-«Μόνη οδός για πρόοδο στο Κυπριακό ο διάλογος»
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
ΥΠΕΞ: Η Κύπρος επαναβεβαιώνει ισχυρή υποστήριξη προς FAO για εξάλειψη της πείνας
Αυστηρό μήνυμα Αννίτας-«Όσοι ονειρεύονται να φτιάξουν κόμματα για να πλήξουν τον ΔΗΣΥ θα μας βρουν απέναντι»
Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς