Διοργάνωσε πρόγευμα στη Βουλή για την Ημέρα της Γυναίκας η Αννίτα Δημητρίου (pics)

«Θέλω να ευχηθώ να είμαστε πολύ περισσότερες, με την πάροδο του χρόνου, για να μπορέσουμε να εκπροσωπούμαστε ισάξια και ισότιμα όπως μας αξίζει». Αυτό ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Βουλής, για την Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο της οποίας διοργάνωσε πρόγευμα στο Κοινοβούλιο, με καλεσμένες όλες τις γυναίκες της Βουλής, αλλά και εκλεκτές καλεσμένες.

Η κα. Δημητρίου, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας και τους αγώνες που έγιναν ώστε να καθιερωθεί η ημέρα, αποφάσισε να καλέσει στο κτίριο του Κοινοβουλίου τόσο τις γυναίκες βουλεύτριες, όσο και γυναίκες εκτός της πολιτικής σκηνής, ώστε να προγευματίσουν μαζί.

Η Πρόεδρος της Βουλής, στο μήνυμά της πριν την επίσημη έναρξη του προγεύματος, τόνισε πως σήμερα δεν είναι μία μέρα «για να γιορτάσουμε. Είναι μία μέρα για να υπενθυμίσουμε πόσα πολλά πράγματα έχουμε ακόμη να κάνουμε. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο αν κινηθούμε με συνεργασίες».

Η κα. Δημητρίου σημείωσε πως η κάθε μία από τις παρευρισκόμενες στο πρόγευμα είναι πολύ σημαντική «για να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Έγιναν πολλά τα προηγούμενα χρόνια, πολύ πριν βρέθηκα εγώ εδώ ή εσείς. Αυτές τις ημέρες, βλέποντας ή διαβάζοντας όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν πραγματικά πολλά. Όμως χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα. Κάθε μία από εμάς, που βρίσκεται εδώ σήμερα εδώ, έχει τη δική της ιστορία. Για τις πολλές δυσκολίες που πέρασε, για τα στερεότυπα που συνάντησε στο δρόμο της, τις δυσκολίες, τις προκαταλήψεις και όμως βρισκόμαστε εδώ. Θέλω να ευχηθώ να είμαστε πολύ περισσότερες, με την πάροδο του χρόνου, για να μπορέσουμε να εκπροσωπούμαστε ισάξια και ισότιμα όπως μας αξίζει».

Παρούσες στο πρόγευμα ήταν τόσο οι νυν όσο και πρώην βουλεύτριες, όπως η Άννα Θεολόγου, η Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, η Ξένια Κωνσταντίνου, καθώς και η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, αλλά και εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι εργαζόμενες στο Κοινοβούλιο. Εξάλλου, η Βουλή επέλεξε εννέα κορίτσια, ηλικίας 12 μέχρι 17 ετών, από όλη την Κύπρο, από οργανώσεις που έχουν κορίτσια, όπως το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και οι Πρόσκοποι, τα οποία θα ακολουθούν τις βουλεύτριες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να δουν την δουλειά που κάνουν και να παρακολουθήσουν και συνεδρίες επιτροπών.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τις ορεινές περιοχές
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων κατά Ν. Λοϊζίδη ζητούν εκπαιδευτικοί της Ισότητας
Ψάχνουν λύσεις μέσω δυο νομοσχεδίων για την αδήλωτη εργασία-Ψηλά τα ποσοστά στην οικοδομική βιομηχανία
Στο Υπουργικό τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα για λειψυδρία-Συζητείται η αγορά τεχνολογίας για τεχνητή βροχή
Δωρεάν φυτά στο αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο δράσης «Πράσινη λεμονάδα»
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Μικρή η παραγωγή σταφιλιών λόγω ανομβρίας
Στο διαστημικό χάρτη η Κύπρος με μικροδορυφόρο και υπερσύγχρονο τρισδιάστατο εκτυπωτή μετάλλων
Αίθριος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Το κέντρο που παρέχει θεραπείες στα παιδιά από το 1957… «Είναι ευλογία η δουλειά που κάνουμε»