Έρχονται βροχές και καταιγίδες-Η πρόβλεψη για την Καθαρά Δευτέρα

Χαμηλή πίεση με κέντρο νότια της Κύπρου επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα πιθανό να είναι αυξημένες.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα θα πνέουν πολύ ισχυροί 6 και παροδικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ, αλλά αργότερα αναμένεται να εξασθενίσουν. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια αλλά σταδιακά αναμένεται να καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να χιονίσει.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ αρχικά πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα για να κυμανθεί λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους. Την Τρίτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή ενώ την Τετάρτη αναμένεται μικρή πτώση.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 30 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πάρκο στη μνήμη της οικογένειας Θεμιστοκλέους εγκαινίασε η Άννα Αριστοτέλους
Πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες της Αντιτρομοκρατικής στην Ελλάδα
Εισαγγελική παρέμβαση για τις συνθήκες θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου
Έκοβε βόλτες με πιστόλι μέσα στο αυτοκίνητο-Χειροπέδες σε 34χρονο
Μικρή μείωση ΑΠΕ σε θέρμανση-ψύξη στην Κύπρο
Πρόταση Τορναρίτη για Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δημοτών
Στη Βουλή η μη ανανέωση συμβολαίων για κυβερνητικά τσιφλίκια στην Πάφο
Κυβερνητική βούληση για αποσύνδεση των επιδομάτων αναπηρίας από το ΕΕΕ-Ζητείται νέα πολιτική
Άμεσο τερματισμό συντάξεων σε νυν αξιωματούχους συστήνει στο Γενικό Λογιστήριο η Ελεγκτική