Ζυμαρικά κοχύλια στο φούρνο
06:43 - 05 Μαρτίου 2022
Δεν τα χορταίνεις! Συνταγή από: Έλενα Κωνσταντίνου
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
- 200 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια
- 1 κ.σ. δυόσμο ξηρό
- 1900 γρ. νερό
- 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 400 γρ. γάλα εβαπορέ
- 6 αυγά
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αφήστε στην άκρη
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. χαλλούμι, 1 κουταλιά δυόσμο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Αδειάστε σε μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε 500 γρ. κοχύλια, 1 κουταλάκι αλάτι και μαγειρέψτε όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/ταχύτητα 1/ αντίστροφη κίνηση.
Βήμα 5
Σουρώστε τα κοχύλια με το βαθύ δίσκο του Varoma και μεταφέρετε στο τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέστε 1 κουταλιά βούτυρο και ανακατέψτε με τη βοήθεια της σπάτουλας. Γαρνίρετε με το τριμμένο χαλλούμι και δυόσμο που αφήσατε στην άκρη.
Βήμα 6
Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 400 γρ. νερό, 400 γρ. γάλα εβαπορέ, 6 αυγά, το υπόλοιπο κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 7
Περιχύστε το μείγμα πάνω από τα κοχύλια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Παραλλαγή
Αντί κοχύλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέννες.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές