Ζυμαρικά κοχύλια στο φούρνο

Δεν τα χορταίνεις! Συνταγή από: Έλενα Κωνσταντίνου

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
  • 200 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. δυόσμο ξηρό
  • 1900 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 6 αυγά

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αφήστε στην άκρη

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. χαλλούμι, 1 κουταλιά δυόσμο και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Αδειάστε σε μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό και βράστε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 500 γρ. κοχύλια, 1 κουταλάκι αλάτι και μαγειρέψτε όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/ταχύτητα 1/ αντίστροφη κίνηση.

Βήμα 5

Σουρώστε τα κοχύλια με το βαθύ δίσκο του Varoma και μεταφέρετε στο τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέστε 1 κουταλιά βούτυρο και ανακατέψτε με τη βοήθεια της σπάτουλας. Γαρνίρετε με το τριμμένο χαλλούμι και δυόσμο που αφήσατε στην άκρη.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 400 γρ. νερό, 400 γρ. γάλα εβαπορέ, 6 αυγά, το υπόλοιπο κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 7

Περιχύστε το μείγμα πάνω από τα κοχύλια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Παραλλαγή

Αντί κοχύλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέννες.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι