Σιμιγδαλόπιτα σιροπιαστή
06:30 - 04 Μαρτίου 2022
Γλυκός εθισμός! Συνταγή από: Νίτσα Σωτηρίου
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
- 500 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Σιμιγδαλόπιτα
- 180 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο φυτικό και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
- 5 αυγά
- 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας
- 5 γρ. κανέλα αλεσμένη
- 30 γρ. κονιάκ
- 330 γρ. γάλα
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κουταλάκια baking powder
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- κανάτα
- ταψί φούρνου 30 x 26 εκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. νερό, ξύσμα από 1 λεμόνι και ρυθμίστε 8 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε μια κανάτα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Σιμιγδαλόπιτα
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε ένα ταψί φούρνου 30 x 26 εκ. και αφήστε στην άκρη. Βάλτε στον κάδο 180 γρ. ζάχαρη και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 200 γρ. φυτικό βούτυρο και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 3
Προσθέστε 5 αυγά, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας, 5 γρ. κανέλα, 30 γρ. κονιάκ, 330 γρ. γάλα και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Προσθέστε 100 γρ. αμύγδαλα, 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 3 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.5. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί φούρνου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40 - 45 λεπτά.
Βήμα 5
Περιχύστε το κρύο σιρόπι στη ζεστή σιμιγδαλόπιτα.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές