Στήριξη στον ουκρανικό αγώνα ζητά ο Ζελένσκι-«Αν πέσουμε, θα πέσει όλη η Ευρώπη»

«Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη», προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής.

Το νέο διάγγελμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνες σε πόλεις της Πολωνίας, της Γεωργίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Στηρίξτε τις προσπάθειές μας και τον αγώνα μας. Αν πέσουμε, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Μην σιωπάτε. Μην κλείνετε τα μάτια σας. Στηρίξτε μας όσο περισσότερο μπορείτε. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, θα είναι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Εγώ και όλη η Ουκρανία βλέπουμε και νιώθουμε την υποστήριξη όλου του κόσμου. Σας ευχαριστώ» ανέφερε ο Ζελένσκι.

Πριν ξεκινήσει να απευθύνει το μήνυμα του, ο Πρόεδρος Ζελένσκι τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου.

Ζήτησε επιπλέον βοήθεια από το ΔΝΤ

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter, ζήτησε επιπλέον βοήθεια από το ΔΝΤ. «Είχα συνομιλίες με την εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Συζητήσαμε για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων για την έκτακτη βοήθεια που ήδη μας έχει προσφέρει το Ταμείο», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος. Μάλιστα, στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην ανοικοδόμηση της χώρας όπου επιθυμεί το ΔΝΤ να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, όταν σταματήσει η ρωσική επίθεση.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησε με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Οι δυο τους συζήτησαν για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ μίλησαν και για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, ο Ζελένσκι είχε νέα επικοινωνία με τον Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο, επίσης, συζήτησαν για τα ίδια θέματα, όπως και με τη Φον Ντερ Λάιεν.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε επίσης ότι μίλησε και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ζελένσκι δήλωσε ευγνώμων στον Τούρκο πρόεδρο για την συνεχή υποστήριξή του. Ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τη συνεχιζόμενη επίθεση της Ρωσίας, ενώ του είπε ότι πρέπει να επιτευχθεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τέσσερα διατάγματα για την αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια λεηλατήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας
Με πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά τη νέα «βόμβα» Τραμπ για δασμούς
Ελλείπει από τον τόπο διαμονής του στη Λευκωσία 57χρονος από το πρωί της Παρασκευής
Επίθεση με μαχαίρι στο Αμβούργο με τουλάχιστον 12 τραυματίες-Συνελήφθη μία γυναίκα
Έβαλε στόχο την εξουσία το ΕΛΑΜ-Τέσσερα βήματα ενόψει Βουλευτικών υπέδειξε ο Χρίστου
Μπλόφα ή πραγματική απειλή;-Η Ευρώπη «ζυγίζει» τη δασμολογική πολιτική Τραμπ
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην κατεχόμενη Καρπασία
Δικαστικό χαστούκι στον Τραμπ για την απαγόρευση των εγγραφών ξένων φοιτητών στο Χάρβαρντ
Φυλή του Αμαζονίου μήνυσε τους New York Times γιατί τους παρουσίασε σαν εθισμένους στο δικτυακό πορνό