Νηστίσιμη Λιβανέζικη κρέμα με κανταΐφι
06:28 - 31 Μαρτίου 2022
Όλο άρωμα και γεύση! Συνταγή από: Λάουρα Πιερή.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
2-3 κ.γλ. χυμό λεμόνι
Βάση
250 γρ. κανταΐφι
150 γρ. ηλιανθέλαιο
Κρέμα
3-4 κόκκοι μαστίχας
1 κ.σ. ζάχαρη
1000 γρ. γάλλα καρύδας
130 γρ. corn flour
1 φακελάκι βανίλια
100 γρ. ζάχαρη
250 γρ. φυτική κρέμα
Γαρνίρισμα
60 γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα (βλ.
συμβουλή)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
κανάτα
ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 2-3 κουταλάκια χυμό λεμόνι και ζεστάνετε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε μια κανάτα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Βάση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος ανοίξτε με τα χέρια το κανταΐφι και απλώστε ομοιόμορφα, πιέζοντας ελαφρά. Ραντίστε με 150 γρ. ηλιανθέλαιο και ψήστε για 20 λεπτά (180°C) μέχρι να ροδίσει και περιχύστε με το σιρόπι που έχετε αφήσει στην άκρη. Εν τω μεταξύ, συνεχίστε με την κρέμα.
Κρέμα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 3-4 κόκκους μαστίχα, 1 κουταλιά ζάχαρη και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
Βήμα 2
Προσθέστε 1000 γρ. γάλλα καρύδας, 130 γρ. corn flour, 1 φακελάκι βανίλια, 100 γρ. ζάχαρη και ρυθμίστε 8 λεπτά/90°C/ταχύτητα 2. Ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, στα τελευταία 2 λεπτά, προσθέστε 250 γρ. φυτική κρέμα από το άνοιγμα της μεζούρας.
Γαρνίρισμα
Βήμα 1
Μεταφέρετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι και γαρνίρετε με 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης. Αφήστε για 15 λεπτά να κρυώσει και μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Συμβουλή
Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή, μπορείτε να αλέσετε τα 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές