Νηστίσιμη Λιβανέζικη κρέμα με κανταΐφι

Όλο άρωμα και γεύση! Συνταγή από: Λάουρα Πιερή.

ΥΛΙΚΑ

Σιρόπι

250 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

2-3 κ.γλ. χυμό λεμόνι

Βάση

250 γρ. κανταΐφι

150 γρ. ηλιανθέλαιο

Κρέμα

3-4 κόκκοι μαστίχας

1 κ.σ. ζάχαρη

1000 γρ. γάλλα καρύδας

130 γρ. corn flour

1 φακελάκι βανίλια

100 γρ. ζάχαρη

250 γρ. φυτική κρέμα

Γαρνίρισμα

60 γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα (βλ.

συμβουλή)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

κανάτα

ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιρόπι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 2-3 κουταλάκια χυμό λεμόνι και ζεστάνετε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε μια κανάτα και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Βάση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος ανοίξτε με τα χέρια το κανταΐφι και απλώστε ομοιόμορφα, πιέζοντας ελαφρά. Ραντίστε με 150 γρ. ηλιανθέλαιο και ψήστε για 20 λεπτά (180°C) μέχρι να ροδίσει και περιχύστε με το σιρόπι που έχετε αφήσει στην άκρη. Εν τω μεταξύ, συνεχίστε με την κρέμα.

Κρέμα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 3-4 κόκκους μαστίχα, 1 κουταλιά ζάχαρη και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 2

Προσθέστε 1000 γρ. γάλλα καρύδας, 130 γρ. corn flour, 1 φακελάκι βανίλια, 100 γρ. ζάχαρη και ρυθμίστε 8 λεπτά/90°C/ταχύτητα 2. Ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, στα τελευταία 2 λεπτά, προσθέστε 250 γρ. φυτική κρέμα από το άνοιγμα της μεζούρας.

Γαρνίρισμα

Βήμα 1

Μεταφέρετε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι και γαρνίρετε με 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης. Αφήστε για 15 λεπτά να κρυώσει και μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Συμβουλή

Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή, μπορείτε να αλέσετε τα 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι