Οι προοπτικές του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κύπρου

Οι προοπτικές που δημιουργούνται από τη διασύνδεση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την αγορά εργασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο σχετικής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας με τίτλο «Νέες Προοπτικές Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας: Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κύπρου», αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, η σημασία της τοποθέτησης φοιτητών και φοιτητριών σε οργανισμούς κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι προκλήσεις που προκύπτουν μέσα από την τοποθέτηση, καθώς επίσης κι η ανάπτυξη δεξιοτήτων που καθίστανται απαραίτητες για κάθε νέο επαγγελματία.

Στον χαιρετισμό της, η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρούλλα Βασιλείου, εξήρε τη σημαντικότητα διασύνδεσης των επιχειρήσεων με τα πανεπιστήμια, τονίζοντας, παράλληλα, ότι μέσα από το Έργο αναδύονται ευκαιρίες συνέχισης των δράσεων, ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή του.

Την ίδια ώρα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εποικοδομητικές συζητήσεις σε πάνελ, οι οποίες καταπιάστηκαν με τους τρόπους με τους οποίους τα Γραφεία Διασύνδεσης φέρνουν κοντά την αγορά εργασίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και με τις δεξιότητες εκείνες που είναι απαραίτητες για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό κι εργασιακό περιβάλλον. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η φοιτήτρια Στυλιάνα Παναγιώτου, του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, μοιράστηκε την εμπειρία της και τα οφέλη που αποκόμισε από την τοποθέτησή της σε οργανισμό κατά τη διάρκεια των σπουδών της. Προηγήθηκε παρουσίαση του ρόλου και της δράσης του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την εκδήλωση συντόνισε η IMH. Οργανωτές ήταν το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας».

Δειτε Επισης

Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Μικρή η παραγωγή σταφιλιών λόγω ανομβρίας
Στο διαστημικό χάρτη η Κύπρος με μικροδορυφόρο και υπερσύγχρονο τρισδιάστατο εκτυπωτή μετάλλων
Αίθριος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Το κέντρο που παρέχει θεραπείες στα παιδιά από το 1957… «Είναι ευλογία η δουλειά που κάνουμε»
Μαιευτική φροντίδα στο σπίτι για τις δικαιούχους του ΓεΣΥ-Μια επαγγελματική «αγκαλιά» σε μητέρα και νεογνό
Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει