Καταγγελίες για ασθενείς που αφέθηκαν μόνοι σε νοσοκομεία-Πώς απαντά ο ΟΚΥπΥ

Σε μια ανάρτηση που μόνο ερωτήματα μπορεί να προκαλέσει για τις συνθήκες στα νοσηλευτήρια, προέβη ο γεροντολόγος Μάριος Κυριαζής.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει μηνύματα στα οποία ασθενής του λέει ότι φοβάται και πως του έλειψε το νερό, ενώ θέλει να βάλει και τέρμα στη ζωή του.

Όπως σημειώνει ο δρ. Κυριαζής, «μετά από πολλούς προβληματισμούς, σήμερα αναρτώ ορισμένα από τα μηνύματα που μου έστειλε ασθενής σε νοσοκομείο μας, στον οποίον δεν επιτρεπόταν οι επισκέψεις. Εγώ σαν ιδιώτης γιατρός, έμπαινα σχεδόν κρυφά και καθόμουν μαζί του. Τα μηνύματα μου τα έστελνε όταν έφευγα. Τελικά πέθανε μόνος του. Όσοι ήσαστε υπεύθυνοι για αυτές τις απαγορεύσεις επισκέψεων σε ασθενείς, δεν θα σας το συγχωρέσω ποτέ. Δεν έχετε καμιά αξία σαν επαγγελματίες υγείας».

 

Την ίδια ώρα, συγγενής ασθενούς που νοσηλευόταν στο ογκολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με δημόσιες δηλώσεις της κατήγγειλε ότι δεν επέτρεπαν ούτε στην ίδια ούτε σε κάποιον από την οικογένειά της να δουν τον πατέρα της, ο οποίος πέρασε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές στο νοσηλευτήριο.

Απαντά στα πυρά ο ΟΚΥπΥ

Ο ΟΚΥπΥσήκωσε το γάντι και απάντησε στα πυρά, λέγοντας ότι «καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, επιτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, ακούραστα, με αυταπάρνηση, αδιάκοπα. Σε καμία περίπτωση οι ασθενείς δεν μένουν μόνοι και αβοήθητοι, χωρίς προστασία και φροντίδα».

Σημείωνει εξάλλου πως «οι εξελίξεις στη δημοσιότητα που παρακολουθούνται με λύπη, στοιχειώνουν το μεγάλο έργο που γίνεται στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού από τους ανθρώπους του. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), εναρμονίζεται και ακολουθεί όλα τα διατάγματα και νομοθεσίες που αποφασίζονται για την προστασία των ασθενών».

Υποδεικνύει εξάλλου πως «τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται στα επισκεπτήρια συγγενών σε ασθενείς, τόσο του Ογκολογικού όσο και ευρύτερα σε όλα τα Τμήματα/Κλινικές των νοσηλευτηρίων του Οργανισμού, στόχο έχουν να διασφαλίσουν την προστασία των ευαίσθητων ασθενών και την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας».

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, συνεχίζει «τα επισκεπτήρια σε κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, επιτρέπονται μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, κατόπιν έγκρισης του Διευθυντή των νοσηλευτηρίων.Η περίθαλψη, η φροντίδα και η διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους ασθενείς, είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα για τον ΟΚΥπΥ».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «ο ΟΚΥπΥ συνεχίζει προσηλωμένος την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Μυστήριο με την αρπαγή του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο-Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται βροχές το απόγευμα
Προς φιάσκο η συνάντηση για την Ουκρανία στην Τουρκία-Εμπαίζει τον Τραμπ ο Πούτιν με τη σύνθεση της ρωσικής αποστολής
Χειροπέδες σε 35χρονο που εντοπίστηκαν στην κατοχή του 12,5 κιλά κάνναβης (pics)
Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος οδηγός μετά από τροχαίο-Κατέπεσε σε χωράφι βάθους 25 μέτρων
Διαφορετικές στάσεις από καθηγητές για το σχέδιο αξιολόγησης-Ζητά συνέχιση διαλόγου η ΠΟΕΔ
Πρώην και νυν ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Στο επίκεντρο κενά και παραλείψεις
Απο(Ε)ΔΕΚτηκαν πως οδηγούνται σε εκλογές-Στην Κεντρική Επιτροπή το μπαλάκι για την 1η Ιουνίου
Μηδαμινά τα κίνητρα για εθελοντική στράτευση γυναικών-Νομικά κωλύματα δυσχεραίνουν τις προσπάθειες ΥΠΑΜ
Ενισχύουν την προσπάθεια Ολγκίν οι Ευρωπαίοι-Διορισμός Χαν με πυξίδα τα Ευρωτουρκικά