100% θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που δόθηκε στη Τζωρτζίνα -Πώς «έδεσαν» το έγκλημα

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ξεδιπλώνεται μέσα απο το πόρισμα των Εργαστηρίων Τοξικολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν απο τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Έτσι, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογιας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση. Μια σειρά από επαληθεύσεις οι οποίες έδωσαν ένα αποτέλεσμα με απόλυτη βεβαιότητα. Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ό,τι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να εχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού - δηλαδή εισπνεόμενα - είτε ενδομυικά. 

Όσο για το μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία: Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Μου φώναξε να πάω να δω την αρκούδα-Επιτέθηκε και την ψέκασε με σπρέι, ήταν τεράστια»
Άγριος ξυλοδαρμός Τουρκάλας από τον φυγόποινο επιχειρηματία σύζυγό της σε θαλαμηγό στη Μύκονο
Έρευνα κατά νοσοκομείου στην Ελλάδα-Δύο μητέρες έχασαν τα μωρά τους και μία δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί
Ο ρόλος του σπρέι πιπεριού και ο σκύλος στην επίθεση της αρκούδας στους ορειβάτες
Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι γονείς του μωρού που πέθανε στην Πάρο-Το άφησαν εκτεθειμένο στον ήλιο
Τρεις Βουλευτές των Σπαρτιατών χάνουν την έδρα τους με απόφαση του Εκλογοδικείου
Nεκρός ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα μετά από επίθεση αρκούδας
Θρίλερ με το νεκρό βρέφος στην Πάρο-Μαρτυρίες ότι οι γονείς το άφησαν στο αμάξι και πήγαν για μπάνιο
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ορειβάτης στη Δράμα που τον έσπρωξε η αρκούδα στη χαράδρα
Νεκρός 26χρονος σε airbnb της Θεσσαλονίκης-Τον εντόπισε η καθαρίστρια