Κριθαρότο με καπνιστό τυρί
06:08 - 03 Μαρτίου 2022
Ισορροπία γεύσεων! Συνταγή από: Χρύσω Χαραλαμπίδη
- 100 γρ. τυρί καπνιστό
- 800 γρ. νερό
- 50 γρ. μανιτάρια Porcini, αποξηραμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ. κρεμμύδι
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 220 γρ. κριθαράκι
- 30 γρ. λευκό κρασί
- 5 γρ. αλάτι
- 50 γρ. βούτυρο
- 4 κλωνάρια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- μπολ σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καπνιστό τυρί και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 800 γρ. νερό, 50 γρ. μανιτάρια Porcini και ζεστάνετε 5 λεπτά/80°C/ταχύτητα 1. Αδειάστε σε ένα μπολ (το νερό μαζί με τα μανιτάρια) και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, 40 γρ .κρεμμύδι, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 4
Σοτάρετε 4 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Προσθέστε 220 γρ. κριθαράκι και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 6
Προσθέστε 30 γρ. λευκό κρασί και μαγειρέψτε 1 λεπτό/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 7
Προσθέστε το νερό με τα μανιτάρια που αφήσατε στην άκρη, 5 γρ. αλάτι και με τη βοήθεια της σπάτουλας, "ξύστε" τον πάτο του κάδου. Μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 8
Μεταφέρετε το κριθαρότο σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε 50 γρ. βούτυρο και το τυρί που αφήσατε στην άκρη. Ανακατέψτε ελαφρά και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές