Κριθαρότο με καπνιστό τυρί

Ισορροπία γεύσεων! Συνταγή από: Χρύσω Χαραλαμπίδη

ΥΛΙΚΑ
  • 100 γρ. τυρί καπνιστό
  • 800 γρ. νερό
  • 50 γρ. μανιτάρια Porcini, αποξηραμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 γρ. κρεμμύδι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 220 γρ. κριθαράκι
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 5 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • μπολ σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. καπνιστό τυρί και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 800 γρ. νερό, 50 γρ. μανιτάρια Porcini και ζεστάνετε 5 λεπτά/80°C/ταχύτητα 1. Αδειάστε σε ένα μπολ (το νερό μαζί με τα μανιτάρια) και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 1 σκελίδα σκόρδο, 40 γρ .κρεμμύδι, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 4

Σοτάρετε 4 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 220 γρ. κριθαράκι και σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 30 γρ. λευκό κρασί και μαγειρέψτε 1 λεπτό/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 7

Προσθέστε το νερό με τα μανιτάρια που αφήσατε στην άκρη, 5 γρ. αλάτι και με τη βοήθεια της σπάτουλας, "ξύστε" τον πάτο του κάδου. Μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 8

Μεταφέρετε το κριθαρότο σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε 50 γρ. βούτυρο και το τυρί που αφήσατε στην άκρη. Ανακατέψτε ελαφρά και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι