O πόλεμος μέσα από μια φωτογραφία… Πατέρας κλαίει πάνω από το νεκρό παιδί του

Την ώρα που συμπληρώνεται το έβδομο 24ωρο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ολοένα και περισσότερες εικόνες που δείχνουν νεκρούς και τραυματίες αμάχους κάνουν το γύρο του κόσμου. Μία από αυτές έχει πρωταγωνιστή έναν πατέρα που κλαίει πάνω από το άψυχο σώμα του γιου του στη Μαριούπολη, η οποία βρίσκεται υπό συνεχή βομβαρδισμό από τα ρωσικά στρατεύματα για πάνω από 24ωρες.

Ο λόγος για τον Serhii, ο οποίος έμελλε να χάσει τον γιο του Iliya από τα ρωσικά πυρά. Ο νεαρός Iliya είχε χτυπηθεί στα πόδια από επίθεση που σημειώθηκε με ρωσική οβίδα. Ωστόσο τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που τελικά υπέκυψε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας μιλώντας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε πως ο Πούτιν «χύνει το αίμα των παιδιών της Ουκρανίας», καθώς τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν περιοχές όπου κατοικούν άμαχοι. Αυτο «προφανώς ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», επεσήμανε ακόμη. 

Η Μαριούπολη περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις

Ο ρωσικός στρατός από νωρίς την Τετάρτη περικύκλωσε την Μαριούπολη θέλοντας να την καταλάβουν. Ωστόσοι οι ουκρανικές δυνάμεις όχι μόνο δεν παραδίδονται αλλά δίνουν μάχη για να κρατήσουν την πόλη στα χέρια τους. Ο δήμαρχος της Μαριούπολης τονίζει πως η πόλη είναι χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν την τροφοδοσία. Παράλληλα έχουν ανατινάξει τρένα ενώ έχουν αποκλείσει τους αυτοκινητόδρομους με σκοπό να εμποδίσουν τη διαφυγή των πολιτών. Ακόμη παρομοίασε τις εικόνες που εκτυλίσσονται στη Μαριούπολη με «γενοκτονία».

Την ίδια ώρα το Χάρκοβο και το Τσερνιχίβ εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο αν και έχουν δεχθεί σφοδρές επιθέσεις με ρουκέτες. Στο Τσερνιχίβ εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από επίθεση ρωσικών πυραύλων που έπληξαν σχολεία και σπίτια. 

Μάλιστα υπήρχαν φόβοι ότι οι ρωσικές δυνάμεις επρόκειτο να εξαπολύσουν μία μεγάλη επίθεση από θαλάσσης κατά του λιμανιού της Οδησσού, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης εντοπίστηκε κοντά στην Κριμαία στόλος από πολεμικά πλοία. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι σε δηλώσεις του ανέφερε πως «όλες οι γραμμές άμυνας κρατάνε» ενώ το Κίεβο, το Τσερνιχίφ, το Σούμι και το Μικολάιβ αντιστέκονται στις ρωσικές επιθέσεις. Επιπλέον επεσήμανε ότι η Χερσώνα παραμένει σε ουκρανικά χέρια, αν και νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης επιβεβαίωνε ότι είχε περάσει στον έλεγχο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

«Ήθελαν να μας καταστρέψουν. Απέτυχαν. Έχουμε περάσει τόσα πολλά. Αν κάποιος πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα φοβηθούν, θα σπάσουν ή θα παραδοθούν, δεν ξέρει τίποτα για την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας πως «θα αποκαταστήσουμε κάθε σπίτι, κάθε δρόμο, κάθε πόλη και λέμε στη Ρωσία: μάθετε τη λέξη "αποζημιώσεις". Θα μας αποζημιώσετε πλήρως για όλα όσα κάνατε εναντίον του κράτους μας, εναντίον κάθε Ουκρανού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει
Ζημιές στις αποβάθρες λιμανιού της Υεμένης μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Ο Τραμπ ενημερώνει ηγέτες κρατών για δασμούς που θα επιβληθούν από την 1η Αυγούστου
Πάνω από 100 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσα τους και παιδιά-Δεκάδες αγνοούμενοι
BINTEO: Ο Νετανιάχου πρότεινε τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης-Τι συζήτησαν για Ιράν, Γάζα και Ουκρανία
Συγκλονιστική διάσωση στο Παρίσι-Άνδρας έσωσε οικογένεια από διαμέρισμα που φλεγόταν
Πρόταση μομφής κατά Φον Ντερ Λάιεν-Καταγγέλλει τους «εξτρεμιστές, αντιεμβολιαστές και θαυμαστές του Πούτιν»
Νεκρός ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί 27 κατασκηνωτές από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Πώς πλημμύρισε η περιοχή σε λίγα λεπτά
BINTEO: Αγρότης βρέθηκε νεκρός μέσα στην κοιλιά πύθωνα στην Ινδονησία