Στην Τουρκία ο Αμπράμοβιτς-Επισήμως διαπραγματευτής της Μόσχας
12:14 - 29 Μαρτίου 2022

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο «ειρηνοποιού» τις τελευταίες εβδομάδες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μάλιστα, ο Ρώσος ολιγάρχης συζήτησε, πριν την έναρξη του νέου γύρου των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Στο μεταξύ, οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Οι δύο αντιπροσωπείες κάθονται απέναντι η μία από την άλλη σε ένα μεγάλο τραπέζι.
Επισήμως διαπραγματευτής της Μόσχας ο Αμπράμοβιτς
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έφτασε στην Κωνσταντινούπολη ως διαπραγματευτής, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.
Μόνο ως διαπραγματευτής ορισμένος από τη Μόσχα θα μπορούσε άλλωστε να μπει στην Τουρκία, διευκρίνισε ο κ. Καλίν, καθώς οι Ρώσοι επιχειρηματίες υπόκεινται σε κυρώσεις.
«Ο Αμπράμοβιτς ήρθε στην Τουρκία ως μέλος μιας ομάδας διαπραγματευτών. Επιτρέψτε μου να επαναδιατυπώσω όμως: Ήρθε ως κάποιος που διορίστηκε από τον Πούτιν ως διαπραγματευτής», είπε ο κ. Καλίν.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τις αντιπροσωπείες δηλώνοντας ότι και οι δύο πλευρές έχουν "νόμιμες ανησυχίες", ενώ τόνισε ότι "εναπόκειται και στις δύο πλευρές να τερματίσουν αυτή την τραγωδία".
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας - οι πρώτες που διεξάγονται διά ζώσης εδώ και περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες - αναμένεται να είναι δύσκολες και δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες ότι θα έχουν αποτελέσματα.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
