Νέα επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία-Τι συζήτησαν

Νέα συνομιλία είχαν νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία και το νέο γύρο διαπραγματεύσεων, για τον οποίο συμφώνησαν να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα επικοινωνία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε μετά την είδηση ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου, θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sky News νωρίτερα, οι διπλωματικές επαφές θα αρχίσουν αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ρόλο διαμεσολαβητή θέλει να παίξει η Τουρκία

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Τουρκία επιχειρεί να ενισχύσει τον ρόλο της στη διεθνή διπλωματική «σκακιέρα», εμφανιζόμενη αποφασισμένη να διαμεσολαβήσει για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη ρωσο-ουκρανική διένεξη.

«Η Τουρκία είναι ένα από τα λίγα κράτη που μπορούν να καθιερώσουν διάλογο και με τις δύο πλευρές. Ακόμη και πριν από τον πόλεμο, σχεδιάζαμε να συγκεντρώσουμε τους δύο υπουργούς Εξωτερικών στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας, αλλά αυτό ήταν πριν από τον πόλεμο. Θέλουμε να φέρουμε την ουκρανική και τη ρωσική πλευρά μαζί σε υπουργικό επίπεδο. Χθες, ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο φόρουμ, αλλά δεν ξέρω αν ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας θα μπορέσει να έρθει υπό αυτές τις συνθήκες» είχε πει στις αρχές του μήνα ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως η Τουρκία είχε ζητήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να μεταφερθούν στο έδαφός της οι συζητήσεις των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 15 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Ντνίπρο της Ουκρανίας
ΒΙΝΤΕΟ: Μωρό γεννήθηκε σε δρόμο στην Μπανγκόκ, μετά την εκκένωση νοσοκομείου λόγω του σεισμού
Καθηγήτρια έκανε όργια με ανήλικους στις ΗΠΑ-Καλούσε τους μαθητές στο σπίτι της και τους έδινε ναρκωτικά
Σε συλλαλητήριο στο Μάλτεπε της Κωνσταντινούπολης καλούν τον κόσμο Ιμάμογλου-CHP
Τρομακτικό βίντεο: Νερά από πισίνα σε ταράτσα που ξεχείλισε μετά τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ σαρώνει πεζούς στην Κίνα
Το νέο σχέδιο Τραμπ για να «δέσει» την Ουκρανία και η πρώτη υπόσχεση που θα αθετήσει
Η εταιρεία ΤΝ του Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα Χ έναντι 45 δισεκ. δολαρίων
Ξεπέρασαν και επίσημα τους 1.000 οι νεκροί στη Μιανμάρ-Μάχη με τον χρόνο στα συντρίμμια
Παραλίγο νέα τραγωδία στον αέρα της Ουάσιγκτον-Αεροσκάφος πέταξε κοντά σε επιβατικό
Εκπεμπει SOS η Μιανμαρ μετά τον φονικό σεισμο-Στους 694 οι νεκροί