Προς παραίτηση ο Μαντσίνι-Ποιος είναι ο πρώτος στη λίστα για διάδοχός
11:10 - 26 Μαρτίου 2022
![b88e4574-bc45-429d-b01d-e80dbda27dd5.jpg](/images/9yVp-rxVuVk9jsKm6xoT9QxOw1c=/294510/width-750/b88e4574-bc45-429d-b01d-e80dbda27dd5.jpg)
Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει υπογράψει συμβόλαιο που τον δεσμεύει με την εθνική Ιταλίας μέχρι το 2026 (κάτι που κέρδισε ως επιβράβευση για την κατάκτηση του Euro 2020) όμως το ποτήρι του αποκλεισμού από την τελική φάση του Μουντιάλ -που του σερβιρίστηκε με την ήττα-σοκ στο Παλέρμο με 1-0 από την Βόρεια Μακεδονία- είναι πολύ πικρό για να το αντέξει.
Έτσι οδηγείται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στην πόρτα της εξόδου, με τον "Μάντσιο" να κάθεται στον πάγκο των ατζούρι για τελευταία φορά στο φιλικό της ερχόμενης Τρίτης (29/3) με την Τουρκία και κατόπιν να αποχαιρετήσει υποβάλλοντας την παραίτησή του.
Οι πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, προσπάθησε πάρα πολύ να τον κάνει να αλλάξει γνώμη για να παραμείνει, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε εφικτό, με τον Μαντσίνι να έχει πάρει την απόφασή του και την πρωταθλήτρια Ευρώπης να ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την ανέυρεση του διαδόχου του.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα, πρώτο φαβορί για την επόμενη ημέρα της σκουάντρα ατζούρα είναι ο άλλοτε καπιτάνο της ομάδας του 2006 και κάτοχος της Χρυσής Μπάλας την ίδια χρονιά, Φάμπιο Καναβάρο, με τον προπονητή της ομάδας του πήρε στα γήπεδα της Γερμανίας το Παγκόσμιο Κύπελλο, Μαρτσέλο Λίπι, να είναι δίπλα του ως τεχνικός διευθυντής.
La prima pagina della #Gazzetta di oggi:
— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it) March 26, 2022
📣 PRESSING SUL MANCIO
Tutte le #notizie
👉https://t.co/lRccgZpsxe pic.twitter.com/tytzkv5Lvb
Όσον αφορά σε εναλλακτικές περιπτώσεις; Η Gazzetta dello Sport αναφέρει πως στο μυαλό των ανθρώπων της ιταλικής ομοσπονδίας είναι οι Τζενάρο Γκατούζο και Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, με την Sportmediaset να υπογραμμίζει πως λίγους μήνες πριν είχαν εξεταστεί -σε περίπτωση αποτυχίας πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ, όπως και έγινε- οι περιπτώσεις των Αντρέα Πίρλο, Κλαούντιο Ρανιέρι και Στέφανο Πιόλι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- BINTEO: Έφτασε στα 30 ματς το αήττητο σερί, σκόραρε ο Μέσι
- H κρυφή υποψηφιότητα για τις μετοχές της Τσέλσι
- Προβάδισμα για την Αίγυπτο κόντρα στην Σενεγάλη, ανοιχτοί λογαριασμοί στο Γκάνα-Νιγηρία
![Altamira22](https://reporter.com.cy/media/documents/Altamira22.png)