Στο Κάιρο για επαφές με Αιγύπτιους Υπουργούς η Νατάσα Πηλείδου

Χωριστές συναντήσεις στο Κάιρο με τους Αιγύπτιους ομολόγους της, Υπουργούς Ηλεκτρισμού, Πετρελαίου και Εμπορίου, θα έχει την Κυριακή και Δευτέρα (27 και 28 Μαρτίου 2022), η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ), Νατάσα Πηλείδου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, η κ. Πηλείδου, που μεταβαίνει στην Αίγυπτο για διήμερη επίσκεψη εργασίας, θα ηγηθεί, επίσης, επιχειρηματικής αποστολής από την Κύπρο, η οποία θα συμμετάσχει σε επιχειρηματικό φόρουμ για προβολή της χώρας μας ως διεθνούς κέντρου παροχής υπηρεσιών. Το φόρουμ συνδιοργανώνουν το ΥΕΕΒ και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Αιγύπτου.

Το πρόγραμμα της κ. Πηλείδου αρχίζει με την κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει το πρωί της Κυριακής, με τον Αιγύπτιο Υπουργό Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Μοχάμεντ Σακέρ Ελ Μαρκάμπι.

Ακολούθως, οι Υπουργοί θα χαιρετίσουν την έναρξη της πρώτης συνάντησης της Τεχνικής Επιτροπής για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου και Αιγύπτου, η σύσταση της οποίας προνοείται στο σχετικό Μνημόνιο Συναντίληψης που οι δύο υπέγραψαν στη Λευκωσία, στις 16 Οκτωβρίου 2021.

Το βράδυ, η κ. Πηλείδου θα παραστεί σε εκδήλωση με τους Πρέσβεις των χωρών μελών και των παρατηρητών του East Mediterranean Gas Forum, στους οποίους θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Οργανισμού για το 2022.

Τη Δευτέρα, η Υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Πετρελαίου, Τάρεκ Ελ Μόλα, ενώ θα μιλήσει, στη συνέχεια, στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου – Αιγύπτου, παρουσιάζοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, καθώς και ευκαιρίες συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.

Επιπλέον, θα ενημερώσει τους Αιγύπτιους συμμετέχοντες για τη στήριξη που μπορούν να έχουν για δραστηριοποίηση των εταιρειών τους στην Κύπρο, μέσω της «Μονάδας Διευκόλυνσης Εταιρειών» που λειτουργεί στο ΥΕΕΒ.

Η επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Ενέργειας στο Κάιρο θα ολοκληρωθεί με κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει, μετά το πέρας του φόρουμ, με την Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, Νεβίν Γκέμεα.

Η κ. Πηλείδου επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαρτίου 2022.

Δειτε Επισης

Ένας τραυματίας από επίθεση αρκούδας στην Ελλάδα-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Πώς ο Τραμπ πυροδοτεί την κρίση στο Λος Άντζελες, ενισχύοντας το ηγετικό του προφίλ-«Η κρίση που περίμενε»
Σε ξεχωριστά κελιά οι επιβαίνοντες του Madleen-«Ακτιβισμός για το Instagram, θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους»
Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σοβαρά τραυματίες αιχμαλώτους και κάτω των 25 ετών-Η στιγμή της επιστροφής
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Κυκλοφόρησε βίντεο με τον εντοπισμό της σορού του Σινουάρ το Ισραήλ-Ήταν σε υπόγειο πέρασμα στην Χαν Γιουνίς
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός διπλοκάμπινου σκόρπισε τρόμο στον αυτοκινητόδρομο-Κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση
Καρέ καρέ ο άγριος ξυλοδαρμός υπαλλήλου καθαριότητας στην Ελλάδα-Τον ξυλοκόπησαν γιατί ήθελαν να τον προσπεράσουν
Δέσμευση έναρξη ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού για Παπαναστασίου-Θα παρέμβει εάν αυξηθούν οι τιμές