Νηστίσιμη τάρτα ferrero roche
06:23 - 24 Μαρτίου 2022
Η light εκδοχή! Συνταγή από: Γιάννα Ιωακείμ
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
- 400 γρ. φοινίκια, χωρίς κουκούτσι
- 15 γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 625 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας, με τουλάχιστον 70% κακάο
- 750 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 40 - 60 γρ. μέλι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- 1 πρέζα αλάτι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- στεφάνι κουμπωτής φόρμας 26εκ.
- μπολ
- πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε το στεφάνι από μια κουμπωτή φόρμα (Ø 26εκ.) στην πιατέλα που θα σερβίρετε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. φουντούκια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Αφαιρέστε από τον κάδο 100 γρ. και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Προσθέστε 400 γρ. φοινίκια και αλέστε 40 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 7.
Βήμα 4
Προσθέστε 15 γρ. κακάο, 1 πρέζα αλάτι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στο στεφάνι. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή τα χέρια σας για να πιέσετε καλά το μείγμα προς τα κάτω, για να γίνει μια συμπαγής βάση. Μεταφέρετε στο ψυγείο.
Βήμα 6
Βάλτε στον κάδο 625 γρ. κουβερτούρα και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
Βήμα 7
Προσθέστε 750 γρ. γάλα καρύδας, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας, 40 - 60 γρ. μέλι, 1 πρέζα αλάτι και ρυθμίστε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μείγμα πάνω από τη βάση που έχετε ετοιμάσει και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια που αφήσατε στην άκρη, πριν σερβίρετε.
Συμβουλή
Το γάλα καρύδας θα πρέπει να είναι με τουλάχιστον 10% λιπαρά για να μπορέσει να πήξει η μους.
Παραλλαγή
Αντικαταστήστε την μαύρη σοκολάτα με 70 γρ. κακάο, με σοκολάτα γάλακτος για πιο γλυκιά γεύση.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές