Νηστίσιμη τάρτα ferrero roche

Η light εκδοχή! Συνταγή από: Γιάννα Ιωακείμ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 400 γρ. φοινίκια, χωρίς κουκούτσι
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 625 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας, με τουλάχιστον 70% κακάο
  • 750 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 - 60 γρ. μέλι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1 πρέζα αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στεφάνι κουμπωτής φόρμας 26εκ.
  • μπολ
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε το στεφάνι από μια κουμπωτή φόρμα (Ø 26εκ.) στην πιατέλα που θα σερβίρετε και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. φουντούκια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Αφαιρέστε από τον κάδο 100 γρ. και μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Προσθέστε 400 γρ. φοινίκια και αλέστε 40 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 7.

Βήμα 4

Προσθέστε 15 γρ. κακάο, 1 πρέζα αλάτι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στο στεφάνι. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή τα χέρια σας για να πιέσετε καλά το μείγμα προς τα κάτω, για να γίνει μια συμπαγής βάση. Μεταφέρετε στο ψυγείο.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο 625 γρ. κουβερτούρα και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.

Βήμα 7

Προσθέστε 750 γρ. γάλα καρύδας, 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας, 40 - 60 γρ. μέλι, 1 πρέζα αλάτι και ρυθμίστε 12 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το μείγμα πάνω από τη βάση που έχετε ετοιμάσει και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 8

Γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια που αφήσατε στην άκρη, πριν σερβίρετε.

Συμβουλή

Το γάλα καρύδας θα πρέπει να είναι με τουλάχιστον 10% λιπαρά για να μπορέσει να πήξει η μους.

Παραλλαγή

Αντικαταστήστε την μαύρη σοκολάτα με 70 γρ. κακάο, με σοκολάτα γάλακτος για πιο γλυκιά γεύση.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι