Σοκολατίνα Νηστίσιμη
06:12 - 23 Μαρτίου 2022
Πάντοτε ευπρόσδεκτη! Συνταγή από: Τούλλα Χριστοδούλου.
- 550 γρ. χλιαρό νερό
- 4 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
- 450 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 80 γρ. σκόνη κακάο
- 270 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανίλια
- 4 κ.γλ. baking powder
- 260 γρ. ηλιανθέλαιο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης,
- χοντροαλεσμένα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- φόρμα 24 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C και λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα 24εκ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ βάλτε 550 γρ. χλιαρό νερό και 4 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, αναμείξτε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 450 γρ. αλεύρι, 80 γρ. κακάο, 270 γρ. ζάχαρη, 1 φακελάκι βανίλια, 4 κουταλάκια baking powder, 240 γρ. ηλιανθέλαιο και το μείγμα νερού/στιγμιαίου καφέ και ρυθμίστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 4
Με τη βοήθεια της σπάτουλας, καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου και ρυθμίστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο (175°C). Όταν ψηθεί, ξεφορμάρετε
και αφήστε να κρυώσει καλά.
Βήμα 6
Σε καθαρό κάδο προσθέστε 200 γρ. κουβερτούρα, τα υπόλοιπα 20 γρ. ηλιανθέλαιο και αναμείξτε 4 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 7
Γαρνίρετε το κέικ με την λιωμένη σοκολάτα και διακοσμήστε με 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης.
Παραλλαγές
Μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό ή φρούτο
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές