Μαύρο ρύζι με μανιτάρια portobello

Σκούρες γεύσεις! Συνταγή από: Κούλλα Γρηγορίου.

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμό λαχανικών
  • 200 γρ. μαύρο ρύζι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. μανιτάρια portobello, σε φέτες
  • 60 γρ. καρότα, σε λωρίδες
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε 200 γρ. μαύρο ρύζι. Ρυθμίστε 40 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι, το νερό από τον κάδο και αφήστε στην άκρη το ρύζι να κρυώσει.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Προσθέστε 100 γρ. μανιτάρια, 60 γρ. καρότα και σοτάρετε 5 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε το ρύζι, 5 γρ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και ζεστάνετε 5 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Σερβίρετε ζεστό.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι