Μαύρο ρύζι με μανιτάρια portobello
06:22 - 23 Μαρτίου 2022
Σκούρες γεύσεις! Συνταγή από: Κούλλα Γρηγορίου.
ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ. νερό
- 1 κ.σ. πάστα ζωμό λαχανικών
- 200 γρ. μαύρο ρύζι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. μανιτάρια portobello, σε φέτες
- 60 γρ. καρότα, σε λωρίδες
- 5 γρ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμό λαχανικών, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε 200 γρ. μαύρο ρύζι. Ρυθμίστε 40 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι, το νερό από τον κάδο και αφήστε στην άκρη το ρύζι να κρυώσει.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 30 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 4
Προσθέστε 100 γρ. μανιτάρια, 60 γρ. καρότα και σοτάρετε 5 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Προσθέστε το ρύζι, 5 γρ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και ζεστάνετε 5 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Σερβίρετε ζεστό.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές