Φακές σούπα με ξίδι

Θρεπτικότατη! Συνταγή από τον chef Σάββα Μάππουρα.

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. καρότα, σε κομμάτια
  • 50 γρ. κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια
  • 10 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, σε κομμάτια
  • 100 γρ. ντομάτα, κομμένη στα 4
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 300 γρ. φακές
  • 1300 γρ. νερό
  • 50 γρ. ξίδι και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.γλ. αλάτι 1 /2 κ.γλ. πιπέρι λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. καρότα, 50 γρ. κλωνάρι σέλινο, 10 γρ. κόλιανδρο, 100 γρ. ντομάτα, 100 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το καλαθάκι και ζυγίστε μέσα 300 γρ. φακές. Ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Βάλτε στον κάδο τις φακές, που έχετε αφήσει στην άκρη, 1300 γρ. νερό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 4

Προσθέστε τα κομμένα λαχανικά που έχετε αφήσει στην άκρη, 2 κουταλάκια αλάτι και μαγειρέψτε 10 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 5

Προσθέστε 50 γρ. ξίδι, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το χτυπητήρι, μεταφέρετε σε μια σουπιέρα, προσθέστε λίγο ξίδι και ελαιόλαδο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή

Συνοδέψτε με ελιές και τοσταρισμένο ψωμί

Δειτε Επισης